18. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Ponovo radi skener u Opštoj bolnici

Kvar  zbog koga  skener u pančevačkoj Opštoj bolnici nije radio desetak  dana otklonjen je, i skener je ponovo u funkciji. Pacijenti sa teritorije grada Pančeva, ali i susednih opština, kojima je potrebno CT snimanje od prošle nedelje zakazuju po standardnoj proceduri u Opštoj bolnici.

Popravljen je kvar na skeneru u pančevačkoj Bolnici i od prošle nedelje pacijenti već obavljaju neophodna snimanja na ovom CT aparatu. Dnevno bude pregledano oko 40 pacijenata, najčešće su to onkološki i neurološki bolesnici.

Uzrok  kvara  ovog CT aparata su starost i veliki broj pacijenata, usled čega skener radi kontinuirano 24 sata, u toku dve smene i redovnog dežurstva, objašnjava načelnica radiologije, dr Branka Vujasinović. Od prošle nedelje pacijenti mogu zakazivati snimanja po standardnoj proceduri.

Skener u pančevačkoj Bolnici koriste građani sa teritorije Pančeva, ali i susednih opština, kao što su Kovin, Alibunar, Kovačica. Zbog obima posla, najavljeno je da će ova zdravstvena ustanova dobiti još jedan skener, koji će pacijentima omogućiti brže snimanje a zaposlenima olakšati posao.

Related posts

Samoubistvo u Pančevu

Jasmina Petkovic

U poslednja 24 sata još 345 novozaraženih u Srbiji, od Kovid-19 preminulo 12 osoba

Mica Milakov

Đoković osvojio turnir u Šangaju

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija