18. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Ponovo radi skener u Opštoj bolnici

Kvar  zbog koga  skener u pančevačkoj Opštoj bolnici nije radio desetak  dana otklonjen je, i skener je ponovo u funkciji. Pacijenti sa teritorije grada Pančeva, ali i susednih opština, kojima je potrebno CT snimanje od prošle nedelje zakazuju po standardnoj proceduri u Opštoj bolnici.

Popravljen je kvar na skeneru u pančevačkoj Bolnici i od prošle nedelje pacijenti već obavljaju neophodna snimanja na ovom CT aparatu. Dnevno bude pregledano oko 40 pacijenata, najčešće su to onkološki i neurološki bolesnici.

Uzrok  kvara  ovog CT aparata su starost i veliki broj pacijenata, usled čega skener radi kontinuirano 24 sata, u toku dve smene i redovnog dežurstva, objašnjava načelnica radiologije, dr Branka Vujasinović. Od prošle nedelje pacijenti mogu zakazivati snimanja po standardnoj proceduri.

Skener u pančevačkoj Bolnici koriste građani sa teritorije Pančeva, ali i susednih opština, kao što su Kovin, Alibunar, Kovačica. Zbog obima posla, najavljeno je da će ova zdravstvena ustanova dobiti još jedan skener, koji će pacijentima omogućiti brže snimanje a zaposlenima olakšati posao.

Related posts

Predsednik Vučić se sastao sa ruskim ambasadorom Bocan-Harčenkom

Zorana Stekovic

Ministar Vulin u Pančevu uoči pravoslavne Nove godine

Jasmina Petkovic

Prekid grejanja usled havarije

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija