27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

“Nauka nije bauk”

U OŠ”Stevica Jovanović” iz Pančeva, održan je prvi školski festival 2020. pod sloganom “NAUKA NIJE BAUK”.

U organizaciji nastavnika prirodnih nauka i mladih đaka-istraživača, učenika od 5-8. razreda u prepunom holu škole i kabinetu za fiziku i hemiju, posetioci su imali prilku da prisustvuju izvođenju mnogih laboratorijskih eksperimenata iz hemije, fizike, kao i vide produkte sjajnih učeničkih projekata iz svih priodnih nauka.

Interesovanje učenika za učešće u ovoj ambicioznoj školskoj naučno-poularnoj manifestaciji bilo je izuzetno – preko 160 učenika je aktivno učestvovalo u ogledima, demonstracijama i prezentacijama , vođeno mentorstvom svojih nastavnika fizike, hemije, biologije i geografije.

Učenici svih razreda,posebno oni najmlađi,sa velikim oduševljenjem i radoznalošću obilazili su postavljene štandove sa eksperimentima, modelima, maketama, prezentacijama, projekcijama, a na nekima od njih imali su priliku i da lično učestvuju.

Dan “NAUKA NIJE BAUK” , već velika dečja inspiracija i izazov, na delu su dokazali veoma motivisani učenici OŠ “Stevica Jovanović” iz Pančeva, koji već dugi niz godina dominiraju u vrhu Republičkih takmičenja kako iz prirodnih, tako i iz društvenih nauka.

ŠKOLSKI FESTIVAL NAUKE postaće njihova tradicionalna aktivnost za afirmaciju samostalnog projektnog stvaralštva učenika i razvijanja interesovanja i ljubavi prema prirodnim naukama.

Related posts

PU Pančevo: Hapšenje zbog krađe

Zorana Stekovic

Opšta bolnica polako izlazi iz kovid sistema

Ivana Bogdanovski

OVO SU NAJNOVIJI PODACI! 94 POZITIVNIH U SRBIJI! Preminula jedna osoba, ovo je presek stanja!

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija