4. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

“Nauka nije bauk”

U OŠ”Stevica Jovanović” iz Pančeva, održan je prvi školski festival 2020. pod sloganom “NAUKA NIJE BAUK”.

U organizaciji nastavnika prirodnih nauka i mladih đaka-istraživača, učenika od 5-8. razreda u prepunom holu škole i kabinetu za fiziku i hemiju, posetioci su imali prilku da prisustvuju izvođenju mnogih laboratorijskih eksperimenata iz hemije, fizike, kao i vide produkte sjajnih učeničkih projekata iz svih priodnih nauka.

Interesovanje učenika za učešće u ovoj ambicioznoj školskoj naučno-poularnoj manifestaciji bilo je izuzetno – preko 160 učenika je aktivno učestvovalo u ogledima, demonstracijama i prezentacijama , vođeno mentorstvom svojih nastavnika fizike, hemije, biologije i geografije.

Učenici svih razreda,posebno oni najmlađi,sa velikim oduševljenjem i radoznalošću obilazili su postavljene štandove sa eksperimentima, modelima, maketama, prezentacijama, projekcijama, a na nekima od njih imali su priliku i da lično učestvuju.

Dan “NAUKA NIJE BAUK” , već velika dečja inspiracija i izazov, na delu su dokazali veoma motivisani učenici OŠ “Stevica Jovanović” iz Pančeva, koji već dugi niz godina dominiraju u vrhu Republičkih takmičenja kako iz prirodnih, tako i iz društvenih nauka.

ŠKOLSKI FESTIVAL NAUKE postaće njihova tradicionalna aktivnost za afirmaciju samostalnog projektnog stvaralštva učenika i razvijanja interesovanja i ljubavi prema prirodnim naukama.

Related posts

Stefanović: Očekujem miran skup

Nikoleta Dragaš

Cveće kao poklon, ali i emotivna poruka

Jelena Obradović

Kontrola vozača na psihoaktivne supstance pocela 1. januara

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija