23. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Grad poklonio tablet računare najboljim učenicima i studentima

U Maloj sali Gradske uprave upriličena je dodela nagrada najuspešnijim učenicima i studentima Pančeva koji su osvojili nagrade na takmičenjima i smotrama u zemlji i inostranstvu. Trinaestoro najboljih dobilo je tablet računare koje im je uručio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Pored matematike i fizike, Pančevo ima decu nadarenu i za likovnu umetnost, istoriju i tehničko obrazovanje. Trinaestoro učenika nagrađenih na republičkim i međunarodnim takmičenjima pored toga što su nagrađeni na pokrajinskom nivou za svoje uspehe i Grad Pančevo je dao doprinos u nagrađivanju deci.

“Za mene ova nagrada dosta znači. Dobila sam prvu nagradu na republičkom takmičenju iz raketnog modelarstva iz tehničkog obrazovanja. Treba dosta vremena, ali sam se potrudila i zaista volim to. Ova nagrada će me podstaći da se još više trudim na narednim takmičenjima” – istakla je Kristina Pandurov, učenica O.Š. “Miroslav Mika Antić”.

“Učestvovao sam na takmičenju iz tehničkog obrazovanja, disciplina je raketno modelarstvo i osvojio sam prvo mesto na republičkom takmičenju u Paraćinu. Mnogo me podstiče nagrada da još više radim. Modelarstvo zahteva dosta vremena, ali ako nešto voliš, nije teško i nastavićeš time da se baviš” – izjavio je Mihajlo Milutinov, učenik Osnovne škole “Miroslav Mika Antić”.

“Ove godine sam osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju iz matematike. Znači mi puno to prvo mesto jer radim ono što mi je zanimljivo i lepo mi je da vidim da je primećeno. Definitivno je ova nagrada znak da Grad primećuje mlade talente, drago mi je zbog toga” – rekla je Tijana Jakšić, studentkinja Matematičkog fakulteta.

“Istorijom se bavim aktivno od osmog razreda, to je oko pet godina. Ovaj podsticaj za mene dosta znači pre svega zato što vidim da grad radi pravu stvar time što pomaže mlade talente, jer ipak smo mi budućnost ove zemlje i ovog grada” – kazao je Ilija Tepšić

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov ističe da je želja da se izradi novi model ili sistem vrednosti koji će na ovakav način biti eksponiran.

“Grad Pančevo dodeljuje prvi put ovu nagradu. Nije ovo jedina vrsta nagrade. Nagrađujemo najbolje među mladima. Prva je novoustanovljena ove godine. Trebala je nagrada da nosi naziv “Sretenjska nagrada” ali zbog aktuelne sezone virusa i raspusta koji je produžen u školama, pomerili smo okupljanje sa Dana državnosti na danas. Siguran sam da ćemo u narednim godinama biti dodeljivana kao “Sretenjska nagrada” i da će ih biti sve više iz godine u godinu” – rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Važno je da deca budu motivisana, da se promovišu i shvate da su najvažniji, kaže gradska većnica za obrazovanje Tatjana Božić. Ona dodaje i da Grad uvek ima nove ideje, a ova ideja je potekla od resora za obrazovanje.

“Nagrađujemo za Dan grada najbolje učenike grada Pančeva koji su ostvarili uspeh na Republičkim međunarodnim takmičenjima, vukovce grada Pančeva, vukovce osnovnih škola jednodnevnim izletom, srednjih škola novčanom nagradom, kao i učenike generacije, uspešne studente, a od ove godine nagrađujemo i najuspešnije učenike, koji imaju najviše nagrada na najvišim nivoima – republičkom i međunarodnim” – navela je mr Tatjana Božić.

Sam poklon je mali znak pažnje, a cilj je da se deca prikažu  kao uzor ili poželjan model za ponašanje i ostalih naših sugrađana i sugrađanki njihovog uzrasta, smatra Saša Pavlov. On dodaje da nagrada pripada i roditeljima i nastavnicima jer oni zaslužuju uvažavanje zbog napora i truda koji ulažu u decu.

Related posts

Predsednik Vučić priredio prijem za žene rudare: Vi ste heroine

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić u Jagodini: Najava još jedne fabrike – najlepša vest

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić na obeležavanju “Oluje” u Sremskoj Rači

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija