6. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Suđenje: Obradović tužio Vesića za povredu časti i ugleda

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu održano je suđenje po krivičnoj tužbi lidera Dveri Boška Obradovića protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, a ispred suda su se okupili građani koji podržavaju zamenika gradonačelnika.

Na suđenju je dokazano ono što Srbija zna, a to je da je Boško Obradović fašista, istakao je Vesić po završetku ročišta.

Ispred prvog osnovnog suda u Beogradu okupili su se građani noseći transparente i skandirajući „Boško, fašisto“, „Gde ti je testera?“ i „Ua, Boško, dok su povicima „Podrška Vesiću“dočekali zamenika gradonačelnika.

Obradović je tužio Vesića za povredu časti i ugleda, jer ga je zamenik gradonačelnika nazivao „fašistom“. Na današnjem suđenju dokazano je ono što Srbija zna, a to je da je Boško Obradović fašista, da je čovek koji poziva na nacionalnu, versku i rasnu mržnju i koji se na svaki način trudi da promoviše fašističku ideologiju Dimitrija Ljotica, istakao je Vesić.

Na mnoga pitanja Boško Obradović nije imao odgovore, ni da li su fašistčke metode skrnavljenje državne zastave i upad u Narodnu skupštinu Republike Srbije,nošenje vešala na Terazijama i pozivanja na linč, kao I upad u RTS i napad na novinarke Pinka Gordanu Uzelac i Maru Dragović, što je čak i negirao iako je upravo on bio organizator skupa, ističe Vesić.

Možemo da se razlikujemo politički, da ne mislimo isto i da se svađamo oko poreza, ali se u Srbiji nikada nećemo svađati oko toga da li smo antifašisti ili fašisti, a Boško Obradović je fašista, zaključuje Goran Vesić. Podsećamo, pripremno ročište održano je u novembru prošle godine, kada se Obradović nije pojavio u sudu, a prethodno suđenje je odloženo na zahtev Obradovića, nakon što je primio kontratužbu koju je podneo Vesićev pravni tim.

Related posts

PREDSEDNIK SRBIJE NA SAHRANI AMFILOHIJA: Vučić se prekrstio na odru mitropolita

Nikoleta Dragaš

Spirić u poseti porodici Dimitrijević u Kosovskoj Mitrovici

Jasmina Petkovic

Najmlađi Novoseljani dobili igralište

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija