4. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

“Paunović”: Gradske igre kroz gradove Srbije

U dvorani Kulturnog centra KUD „Stanko Paunović“ NIS RNP održao je koncert pod nazivom „Kroz gradove Srbije“ na kome su predstavljene gradske igre s kraja 19. i početkom 20. veka. Ovo je prvi tematski koncert KUD-a Paunović u ovog godini.  Za april se planira koncert tamburaškog orkestra i igre iz Vojvodine.

KUD „Stanko Punović“ NIS Rafinerije nafte Pančevo ove godine održaće nekoliko tematskih koncerata. Prvi u nizu je koncert gradskih igara sa kraja 19. i početka 20. veka.  Paunoviće već 20 godina izvodi program gradskih igara i pesama, kaže Dejan Trifunović, umetnički direktor ansambla.

Na koncert su bile predstavljene i igra izvođene u Pančevu početkom 20. veka kada su se održavale esnafske zabave. Tako je nastalo Pančevačko, odnosno majstorsko kolo, Rukavice sa prstima i druge igre.

Trifunović najavljuje da će oni nastaviti sa temetskim koncertima, pa se za april planira koncert tamburaškog orkestra, na kome će biti predstavljene igre iz Vojvodine.

Related posts

Vučić: Nikome nećemo dozvoliti ponižavanje srpske policije

Branislava Grčić

Zasedao štab i u Kovinu

Mica Milakov

“Železničar” i “Hajduk” podelili bodove

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija