13. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

“Paunović”: Gradske igre kroz gradove Srbije

U dvorani Kulturnog centra KUD „Stanko Paunović“ NIS RNP održao je koncert pod nazivom „Kroz gradove Srbije“ na kome su predstavljene gradske igre s kraja 19. i početkom 20. veka. Ovo je prvi tematski koncert KUD-a Paunović u ovog godini.  Za april se planira koncert tamburaškog orkestra i igre iz Vojvodine.

KUD „Stanko Punović“ NIS Rafinerije nafte Pančevo ove godine održaće nekoliko tematskih koncerata. Prvi u nizu je koncert gradskih igara sa kraja 19. i početka 20. veka.  Paunoviće već 20 godina izvodi program gradskih igara i pesama, kaže Dejan Trifunović, umetnički direktor ansambla.

Na koncert su bile predstavljene i igra izvođene u Pančevu početkom 20. veka kada su se održavale esnafske zabave. Tako je nastalo Pančevačko, odnosno majstorsko kolo, Rukavice sa prstima i druge igre.

Trifunović najavljuje da će oni nastaviti sa temetskim koncertima, pa se za april planira koncert tamburaškog orkestra, na kome će biti predstavljene igre iz Vojvodine.

Related posts

GRADSKA IZBORNA KOMISIJA PROGLASILA REZULTATE IZBORA U ŠAPCU

Branislava Grčić

TOMA NIKOLIĆ IMAO SAOBRAĆAJKU! U sudaru učestvovala dva vozila, NESREĆA NA NAPLATNOJ RAMPI KOD LAPOVA!

Mica Milakov

ATP Pančevo počinje sa radom 11. maja

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija