27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

Ugovor o donaciji između  Vlade Japana i Udruženja Roma iz Prokuplja

Ugovor o donaciji za rekonstrukciju Centra za povratnike i lokalno stanovništvo u Prokuplju potpisan je između ambasadora Japana i predsednika Udruženja Roma iz Prokuplja. Potpisivanju u zgradi Vlade Srbije su prisustvovali i potpresednica Vlade Zorana Mihajlović, ambasador Nemačke i gradonačelnik Prokuplja.

Ugovor o donaciji između  Vlade Japana i Udruženja Roma iz Prokuplja potpisan je u Vladi Republike Srbije. Donacija vredna šest miliona evra namenjena je za projekat rekonstrukcije Centra za povratnike i lokalno stanovništvo u Prokuplju. Tom prilikom potpredsednica Vlade Srbije dr Zorana Mihajlović istakla je značaj inkluzije Roma i Romkinja.

Projekat za koji je Vlada Japana obezbedila 51.208 evra, deo je zajedničke inicijative Japana i Nemačke. Cilj je da se oživi rad Centra za povratnike i lokalno stanovništvo u Prokuplju. Predsednik Udruženja Roma iz Prokuplja, kao i gradonačelnik ovog grada, istakli su značaj ovog poduhvata.

Potpredsednica Vlade izrazila je zahvalnost Japanu i Nemačkoj na podršci u realizaciji ovog, ali i mnogih drugih projekata. Ambasadori ovih zemalja istakli su da će nastaviti podršku projektima inkluzije Roma i drugih zajednica.

Vlada Republike Srbije u saradnji sa lokalnim samoupravama nastaviće sa realizacijom projekata koji za cilj imaju poboljšanje života svih njenih građana.

 

 

Related posts

SNS POMERA GRANICE: Novi poverenici u Pančevu, Opovu, Alibunaru i Beloj Crkvi

Mica Milakov

Vučić sa ambasadorkom Slovačke o bilateralnim odnosima Srbije i Slovačke, o ekonomskoj saradnji i mogućim novim slovačkim investicijama u našoj zemlji

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić dobitnik Zlatnog lava za mir: Svetsko priznanje zbog napora u međunarodnom smanjivanju tenzija

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija