1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Miran vikend u Službi hitne pomoći

Protekli vikend u Službi Hitne pomoći bio je relativno miran.Pored pacijenata sa visokim krvnim pritiskom, najteže je bilo pacijentima sa  virusnim  infekcijama koje su  praćene povišenom temperaturom.

“Teško je i zdravim i mladim osoba kada temperatura vazduha u februaru mesecu u jutarnjim satima prelazi  10 stepeni”, kaže načelnik Službe Hitne pomoći doktor Zoran Mansijević  i ističe da su sigurno vremenske prilike odgovorne za povećan broj pacijenta sa povišenom temperaturom bez obzira na starosnu dob.

“Mi faktički pravu zimu nismo ni imali i pretpostavljam da vremenske prilike imaju uticaj na znatno češću pojavu visoko febrilna stanja i viroza, nego što je to uobičajeno za ovo doba godine. Nama treba hladno vreme da bi se pročistio vazduh, da bismo ojačali svoj imunitet. Nije bilo previše posla, jedna uobičajena noć u  Hitnoj pomoći. Bilo je od 40-45 ambulantnih pregelda,10-15 kućnih poseta, saobraćajnih nezgoda nije bilo. Intervencija na javnom mestu je bilo, ali samo alkoholisane osobe”, kaže doktor Zoran Mansijević.

“Lepo vreme daje nam prilku da šetamo, a to je neophodno da ojačamo svoj imunitet. Boravak u proirodi je blagodetan za naš organizam i zato je neophodno iskoristiti svaku priliku”, preporučije doktor Mansijević.

Related posts

Radijatori topli do kraja meseca

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić: Živite za te zastave, bićemo nesalomiv orah

Jasmina Petkovic

Zavod za javno zdravlje Pančevo dobio aparat za ispitivanje antitela na kovid 19

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija