28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Miran vikend u Službi hitne pomoći

Protekli vikend u Službi Hitne pomoći bio je relativno miran.Pored pacijenata sa visokim krvnim pritiskom, najteže je bilo pacijentima sa  virusnim  infekcijama koje su  praćene povišenom temperaturom.

“Teško je i zdravim i mladim osoba kada temperatura vazduha u februaru mesecu u jutarnjim satima prelazi  10 stepeni”, kaže načelnik Službe Hitne pomoći doktor Zoran Mansijević  i ističe da su sigurno vremenske prilike odgovorne za povećan broj pacijenta sa povišenom temperaturom bez obzira na starosnu dob.

“Mi faktički pravu zimu nismo ni imali i pretpostavljam da vremenske prilike imaju uticaj na znatno češću pojavu visoko febrilna stanja i viroza, nego što je to uobičajeno za ovo doba godine. Nama treba hladno vreme da bi se pročistio vazduh, da bismo ojačali svoj imunitet. Nije bilo previše posla, jedna uobičajena noć u  Hitnoj pomoći. Bilo je od 40-45 ambulantnih pregelda,10-15 kućnih poseta, saobraćajnih nezgoda nije bilo. Intervencija na javnom mestu je bilo, ali samo alkoholisane osobe”, kaže doktor Zoran Mansijević.

“Lepo vreme daje nam prilku da šetamo, a to je neophodno da ojačamo svoj imunitet. Boravak u proirodi je blagodetan za naš organizam i zato je neophodno iskoristiti svaku priliku”, preporučije doktor Mansijević.

Related posts

U Novom Sadu skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“

Mica Milakov

Saobraćajna nezgoda na Pančevcu, preusmeren saobraćaj

Mica Milakov

Snimanje spota za festival muzike za decu “Srbija u ritmu Evrope”

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija