25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Kako je bivša vlast gradila novu deponiju skoro 25 godina…

Oktobar 2015.godine sigurno će ostati upisan u istoriji Pančeva. Tada je počela da radi deponija za odlaganje komunalnog otpada na Dolovačkom putu, koja se gradila skoro 23 godine. U toj dugogodišnjoj istoriji bilo je svačega, čega se retko ko može precizno setiti. Sada se iz godine u godinu u ovu deponiju ulažu nova sredstva radi unapređenja i poboljšanja stanja životne sredine.

Pančevo je 2015 posle skoro 3 decenije, dobilo savremenu deponiju, u skladu sa svim standardima Evropske unije i koja je bitan segment razvoja grada, i kao deo privredne budućnosti.Pančevo je jedan od retkih gradova koji se može pohvaliti deponijom za odlaganje komunalnog otpada koja zadovoljava kriterijume i što se tiče zaštite životne sredine, ali i standarda komunalnog života građana. Zoran Debeljački je jedan od radnika koji su „preživeli“ izgradnju ovog, nekadašnjeg „Skadra na Bojani“.

Smenjivale su se vlasti, projekti i problemi za 23 godine, koliko se pravila deponija u Pančevu. Jasno je da je za životnu sredinu u gradu to veliki pomak, naročito za građane Gornjeg grada, koji više ne žive pored smetlišta, ali i za sve građane. Sada se u novu deponiju ulaže.

Komunalni otpad iz grada se na novu deponiju, na Dolovčakom putu, koja se nalazi na oko 20 kilometara od centra.Postepeno i komunalni otpad iz sela je počeo da se prevozi na na ovo mesto.

Deset miliona evra koštala je Pančevce izgradnja nove deponije. A građena je, verovali ili ne, skoro 25 godina. Mnogo izvođača od te davne 1993. godine je prošlo, a najveći novac pokupila je „Monterra“, blizu 6.5 miliona evra, koja je u posao ušla 2004., a izlašla nekoliko godina kasnije. Nekako se potrefilo da sa izlaskom ove firme iz posla nestane i dokumentacija o izgradnji nove deponije.

Related posts

Novo vozilo za Higijenu

Mica Milakov

Kulturni savez Vojvođanskih Mađara uručio “Plaketu” Judit Bakator

Mirjana Popović

Kurc zahvalio Vučiću: Hvala na rečima podrške i solidarnosti

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija