6. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Humanitarci iz Kembridža u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”

U saradnji sa Osnovnom školom ,,Jovan Jovanović Zmaj”, Fondacija “Raymond Nicolet Trust” organizovala je likovni konkurs na temu “Nacrtaj svoju idealnu školu”. Učestvovali su đaci svih uzrasta. Ova fondacija iz Kembridža je mlada humanitarna organizacija koja je osnovana sa ciljem da pruži podršku u poboljšanju obrazovanja dece. Osnivač fondacije je gospođa Kristin Hilčenko, profesorka sa Kembridža.

Fondacija “Raymond Nicolet Trust” iz Kembridža je dobrotvorna organizacija koja finansijski doprinosi školama putem donacija. Sa ciljem da pruži podršku u poboljšanju obrazovanja i učenja jezika na zanimljiv način  dece iz različitih zemalja ova fondacija ima u planu da organizuje razmenu studenata ovih škola. Veliki broj učenika osnovne škole ,,J. J. ZMAJ“ odazvao se na likovni konkurs koji je Fondacija organizovala na temu “Nacrtaj svoju idealnu školu”, na kom su mogli da učestvuju svi zainteresovani đaci iz Srbije. Najboljima su dodeljene nagrade – majice na kojima su odštampani crteži pobednika. Prvoplasirana dobila je računar i tablet.

Saradnja između Osnovne škole “Jovan Jovanović zmaj” i Fondacije započeta je septembra 2019. godine, kada su gospođa Kristin Hilčenko i njen kolega Vasilis Kargasa posetili školu. Podstaknuti ovom lepom saradnjom, učenici su za Božić poslali svojim vršnjacima iz škole “Cobham Free School” iz Londona, crteže, čestitke i kratak film, koji predstavlja vezu obe škole i Fondacije.

Zahvaljujući saradnji sa Fondacijom, škola će dobiti priliku da renovira informatički kabinet, ali i modernizuje školsku biblioteku. Krajem februara 2020. godine očekuje se i poklon školi u vidu knjiga koje su timovi ove Fondacije u Francuskoj i Velikoj Britaniji sakupili za decu.

Ova fondacija sarađuje sa školama iz Srbije, Grčke Francuske i Velike Britanije. Kristin Hilčenko, osnivač Fondacije, već je najavila buduće projekte, a jedan od njih je razmena studenata između škole ,,Cobham Free School“ i Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” i istakla da je pored donacija najvažnije od svega pružanje mogućnosti deci da se obrazuju, sklapaju nova prijateljstva i druže se.

Related posts

Gradski štand Pančeva na Sajmu knjiga

Nikoleta Dragaš

Dani venecuelanske kulture u Kovinu

Nikoleta Dragaš

Otvoren poziv za sufinansiranje gasnog priključka

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija