5. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Dejan Tomašević – gost emisije “Lice nacije”

Gost emisije Lice nacije bio je bivši srpski košarkaš Dejan Tomašević. Istakao je da decu treba usmeriti ka sportu, negovati porodične i duhovne vrednosti.

Dejan Tomašević osvojio je mnogobrojna priznanja, medalje i trofeje tokom svoje košarkaške karijere. Gostujući u emisiji Lice nacije, govorio je da su istrajnost, povećenost, ali i porodica kao oslonac, put ka uspehu. Iako živimo u drugačijem vremenu i deca su sve više okrenuta igranju igrica, veoma je bitno da ih usmeravamo ka pravim vrednostima.

“Naše detinjstvo bilo je drugačije nego današnje, nakon obaveza smo izlazili napolje i imali direktnu komunikaciju sa drugom decom. Današnje vreme je potpuno drugačije, ali smo moja supruga i ja usadili deci da je bitno da izađu napolje  i bave se sportom. Naučno je dokazano da je sport prevencija zdravlja. Treba insistirati pre svega na školskom sportu, mora biti obavezan, i ne samo dva časa, ako je moguće i svakog dana”, istakao je Tomašević.

U peridou rehabilitacije, nakon povrede, poznati košarkaš je, kako kaže, upoznao našu veru. Mir je pronašao u pravoslavlju i smatra da ćemo kao nacija duhovni preporod postići kada budemo ukinuli psovke.

“Evolucijama i promenama jezika ubačena je psovka i mislim da je to namerno urađano. Održao sam tribinu na Pravnom fakakultetu na kojoj sam govorio o psovkama. Mislim da sam prvi koji je nešto ružno rekao o psovci. Koren reči psovka je pas. Svaki čovek koji ikada opsuje ima nešto životinjsko u sebi. Ni jedan drugi narod ne psuje Boga, sunce, hleb, majku, kao mi. Kada bi stranci to razumeli, ne bi se ni družili sa nama. Duhovni preporod će doći kada ukinemo psovku. Dok sam igrao, dozvoljavao sam sebi da opsujem, ali kada sam shvatio koliki je to greh, više nikada nisam opsovao”, objašanjava Dejan Tomašević.

U današnje vreme ljudi su otuđeni i često pribegavaju etiketiranju onih koje ni ne poznaju, pravdajući na taj način sopstvene mane i neuspehe. Trebalo bi da budemo okrenuti porodici, ali i drugim ljudima, a onda ćemo više ceniti i sami sebe, rekao je Tomašević.

Related posts

Budžet Grada Vršca realan i socijalno odgovoran

Zorana Stekovic

SNS SLAVI SVETU PETKU

Jasmina Petkovic

Zaposleni u brankovoj školi proverili svoje zdravlje

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija