24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Vučić čestitao Putinu Dan branilaca Otadžbine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je, povodom sutrašnjeg praznika Dana branilaca Otadžbine, čestitku predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, u kojojsekaže:

„Poštovani predsedniče Putin, dragi prijatelju,

Čestitam Vam Dan branilaca Otadžbine, dan koji je više od praznika, jer je simbol herojske i slavne istorije Rusije, patriotizma ruske vojske i njenog jedinstva sa narodom.

Dok se širom Rusije slavi odvažnost, požrtvovanost i nepokolebljivost branilaca Otadžbine, koji su uvek i svuda čuvali nezavisnost i slobodu, velika mi je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila na istoj strani, strani istine i pravde. Srbija i Rusija su, u težnji da svet bude bolje mesto za buduća pokolenja, kroz velika iskušenja stizale do velikih pobeda, gradeći tako i jake veze među našim bratskim narodima.

To nas obavezuje da junačka dela naših predaka zauvek pamtimo, uz veliku zahvalnost i duboko poštovanje, kao i da podsećamo na slobodarsku tradiciju naših dvaju bratskih naroda. Koristim zato ovu priliku i da Vam zahvalim za čast koju ste ukazali Srbiji i svim njenim građanima, pozivajući me da predstavljam svoju zemlju na veličanstvenoj proslavi sedamdesetpetogodišnjice Dana pobede nad fašizmom 9. maja u Moskvi.

Dozvolite da Vam zahvalim i na ličnom angažovanju u bliskoj vojno-tehničkoj saradnji naših dveju zemalja, koja doprinosi našoj mirnoj budućnosti. Rusija uvek može da računa na Srbiju kao postojanog prijatelja i pouzdanog partnera u razvoju svestrane saradnje.

Uz praznične čestitke sadašnjim generacijama branilaca Otadžbine, koje ponosno nastavljaju slavnu vojničku tradiciju svojih predaka, kao i najbolje želje za nova dostignuća, primite moje srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanja“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

 

Related posts

Predsednik Vučić na svečanom otvaranju fabrike “Regent” u Svilajncu

Miroslava Cvejin

Vučić: Hotel „Nais“ neće imati podršku jer otpušta radnike

Nikola Toadjer

Otvorena laboratorija “Vatreno oko” u Nišu, obrađivaće 1.000 testova dnevno

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija