1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

„Pancir“ stigao u Srbiju

Prva dva od šest sistema “Pancir S1″, koje Srbija nabavlja od Rusije, stigla na batajnički aerodrom. Time je Srbija postala jedina zemlja u regionu koja poseduje ovaj moderni PVO sistem.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin saopštio je da je na aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, kod Beograda, stigao prvi deo ruskog sistema protivvazdušne odbrana (PVO) „Pancir S1“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, on je rekao da nabavkom defanzivnog naoružanja, jedinog takvog u regionu, Srbija nastavlja s jačanjem svoje odbrambene moći i uvećanjem potencijala odvraćanja“.

„Na ovaj način dodatno se snaži naša sposobnost da budemo i ostanemo vojno neutralni, što je temeljno bezbednosno opredeljenje vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, kao i naše Vlade i Skupštine“, naglasio je ministar Vulin.

Kako prenosi Sputnjik, „Panciri“ su dopremljeni ruskim transportnim avionom An-124 „Ruslan“.

Sporazum između Srbije i Rusije za nabavku jedne baterije „Pancira“, koju čini šest sistema, zaključen je prošle godine.

Related posts

Više od 4 miliona litara goriva kupljeno uz Drive.Go mobilnu aplikaciju

Ivana Bogdanovski

Održana radionica pustovanja vune u Dolovu

Vanja Vićentić

Rekonstrukcija Boračke ulice u Vojlovici

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija