20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

„Pancir“ stigao u Srbiju

Prva dva od šest sistema “Pancir S1″, koje Srbija nabavlja od Rusije, stigla na batajnički aerodrom. Time je Srbija postala jedina zemlja u regionu koja poseduje ovaj moderni PVO sistem.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin saopštio je da je na aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, kod Beograda, stigao prvi deo ruskog sistema protivvazdušne odbrana (PVO) „Pancir S1“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, on je rekao da nabavkom defanzivnog naoružanja, jedinog takvog u regionu, Srbija nastavlja s jačanjem svoje odbrambene moći i uvećanjem potencijala odvraćanja“.

„Na ovaj način dodatno se snaži naša sposobnost da budemo i ostanemo vojno neutralni, što je temeljno bezbednosno opredeljenje vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, kao i naše Vlade i Skupštine“, naglasio je ministar Vulin.

Kako prenosi Sputnjik, „Panciri“ su dopremljeni ruskim transportnim avionom An-124 „Ruslan“.

Sporazum između Srbije i Rusije za nabavku jedne baterije „Pancira“, koju čini šest sistema, zaključen je prošle godine.

Related posts

Počeo “Etno glas”

Aleksandra Miloševska

Konkurs za izlaganje u Galeriji savremene umetnosti KC

Jasmina Petkovic

Menjanje letnjih sadnica jesenjim

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija