22. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Lečenje gojaznosti uz nadzor stručnjaka

Gojaznost je uzrok mnogih opasnih bolesti. O uzrocima, posledicama i načinu prevazilaženja ovog problema konsultovali smo stručnjake, koji su saglasni da preterano unošenje hrane može negativno da utiče na naše zdravlje u svakom pogledu.

Gojaznost je akutni zdravstveni problem današnjice. Stručnjaci je svrstavaju u vodeće faktore rizika za nastanak kardiovaskularnih, malignih i mnogih drugih oboljenja. Bilo da se radi o hroničnom problemu ili dobitku kilograma usled visokokalorične zimske ishrane, sa prvim nagoveštajem proleća, sugrađani žele da povećanom fizičkom aktivnošću smršaju. Međutim, preporučljivo je pristupiti tome sa oprezom i uz nadzor lekara.

Stručnjaci se slažu da za rekreativce dobar početak predstavljaju šetnje koje bi trebale da traju između 30 minuta i sat vremena. To je posebno važno kada se u obzir uzme podatak da 2/3 naših sugrađana ne ispunjavaju tu normu fizičke aktivnosti. Mnoge osobe se pak, odlučuju za treninge u zatvorenom.

Kada je hronična gojaznost u pitanju, u obzir bi trebalo uzeti i psihološki faktor. Često je baš uticaj psihe presudan u dobitku kilograma. Tada osobe ne jedu mnogo hrane iz realne potrebe, već kako bi  potisnuli svoje probleme. Često je i psihološki faktor presudan kada ne možemo da izgubimo na težini, kaže Ivana Menovska, psiholog.

Bez obzira na to kakve se poteškoće nalaze između vas i vašeg željenog izgleda imajte na umu da ćete svakom fizičkom aktivnošću raditi i za vaše celokupno zdravlje, zaključak j enaših sagovornika.

Related posts

Dvoje ljudi preminulo, zaražena još 151 osoba

Jelena Belić

“GRIŠA MASERATI” NASTAVLJA DA GRADI KARIJERU POLITIČARA: Grigorije juri vlast umesto vere Hristove

Aleksandra Miloševska

Dani venecuelanske kulture u Kovinu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija