8. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Lečenje gojaznosti uz nadzor stručnjaka

Gojaznost je uzrok mnogih opasnih bolesti. O uzrocima, posledicama i načinu prevazilaženja ovog problema konsultovali smo stručnjake, koji su saglasni da preterano unošenje hrane može negativno da utiče na naše zdravlje u svakom pogledu.

Gojaznost je akutni zdravstveni problem današnjice. Stručnjaci je svrstavaju u vodeće faktore rizika za nastanak kardiovaskularnih, malignih i mnogih drugih oboljenja. Bilo da se radi o hroničnom problemu ili dobitku kilograma usled visokokalorične zimske ishrane, sa prvim nagoveštajem proleća, sugrađani žele da povećanom fizičkom aktivnošću smršaju. Međutim, preporučljivo je pristupiti tome sa oprezom i uz nadzor lekara.

Stručnjaci se slažu da za rekreativce dobar početak predstavljaju šetnje koje bi trebale da traju između 30 minuta i sat vremena. To je posebno važno kada se u obzir uzme podatak da 2/3 naših sugrađana ne ispunjavaju tu normu fizičke aktivnosti. Mnoge osobe se pak, odlučuju za treninge u zatvorenom.

Kada je hronična gojaznost u pitanju, u obzir bi trebalo uzeti i psihološki faktor. Često je baš uticaj psihe presudan u dobitku kilograma. Tada osobe ne jedu mnogo hrane iz realne potrebe, već kako bi  potisnuli svoje probleme. Često je i psihološki faktor presudan kada ne možemo da izgubimo na težini, kaže Ivana Menovska, psiholog.

Bez obzira na to kakve se poteškoće nalaze između vas i vašeg željenog izgleda imajte na umu da ćete svakom fizičkom aktivnošću raditi i za vaše celokupno zdravlje, zaključak j enaših sagovornika.

Related posts

Nogo uhapšen zbog pozivanja na promenu ustavnog uređenja

Jasmina Petkovic

Svetski rafting kup u Zubinom Potoku

Nikoleta Dragaš

Nova tribina “Spartanaca” protiv narkomanije

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija