25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Dobra hrana, dobra muzika! “Garavi sokak” za posetioce Slaninijade

Na trideset trećoj „Slaninijadi“ u Kačarevu zvezda trećeg dana bila je pevačka grupa Garavi sokak. Ovom prilikom svi posetioci pored dobre hrane, mogli su da uživaju i u zvucima autentičnih vojvođanskih pesama.

„Slaninijada“ se tradicionalno održava u Kačarevu trideset treću godinu zaredom. Ova manifestacija svake godine okupi brojne posetioce ne samo iz naše zemlje već i inostranstva. Prvi put u ovom mestu nastupila je grupa Garavi sokak sa tradicionalnim vojvođanskim pesmama, pa su posetioci osim u dobroj hrani uživali i u dobroj muzici.

Najlepši opisi vojvođanskih krajeva istaknuti su u skoro svakoj pesmi grupe Garavi sokak. „Ove numere odlično su se uklopile u celu priču o ovoj manifestaciji”, naveo je Bane Krstić, kantautor. Istakao je i da veliku čast predstavlja to što su prvi put nastupali na kačarevačkoj „Slaninijadi”.

Pesme „Skeledžijo”, „Ko te ima taj te nema”, „Ćiribu-ćiriba” samo su neki od naslova koji su proslavili Garavi sokak, grupu koja postoji više od četrdeset godina i posebno je cenjena kod vojvođanske publike.

Related posts

Otvoreni kozmetički i frizerski saloni uz mere opreza

Jasmina Petkovic

Dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs za rezervne oficire Vojske Srbije

Mirjana Popović

Vatrogasci apeluju na građane da ne pale vatru na otvorenom

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija