27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Reagovanje na rad Komisije za ocenu projekata u oblasti javnog informisanja u Šapcu

Na poslednjem konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz budžeta Grada Šapca,  od ukupno 35.500.000,00 dinara, TV Šabac dobila je čak 10.000.000,00 dinara. Nameće se zaključak da je najvažniji kriterijum Komisije za ocenu projekata bila lojalnost aktuelnoj lokalnoj vlasti,  jer je reč o mediju koji ne skriva bliske odnose sa gradskim čelnicima, odnosno vladajućim strankama u tom gradu. Treba ukazati i na to da na jednostranu uređivačku politiku Televizije Šabac već duže vreme ukazuju kako stručna javnost tako i gledaoci.

To može da upućuje na sumnju da je reč o zloupotrebi javnih sredstava u cilju finansiranja medija koji učestvuju u političkoj kampanji stranaka koje čine lokalnu vlast.

Društvo novinara Vojvodine najoštrije osuđuje ovaj i slične postupke, a od kolega iz UNS-a i NUNS-a očekuje da reaguju na isti način. Želimo da verujemo da su principijelni i da imaju isti, pre svega profesionalan, odnos prema svim medijima bez obzira na to da li se njihove uređivačke politike poklapaju sa političkim stavovima rukovodstava ovih novinarskih udruženja.

Related posts

VUČIĆ: Najbolji odnosi Srbije i Mađarske u istoriji

Zorana Stekovic

PS: Kada istina boli, lažovi su najglasniji

Nikoleta Dragaš

Alibunar: Od 13. septembra u školama drugi model nastave za učenike 7 i 8 razreda

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija