23. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Prvo cveće posle “zime”

Prva ponuda cveća za rasađivanje stigla je na pančevačku Zelenu pijacu. Zahvaljujući toplom vremenu već možemo da ukrasimo naše bašte i žardinjere sa perenama koje su otporene na hladnoću a mogu da cvetaju i ispod snega.

Blaga zima omogućava nam da češće boravimo napolju, pa poželimo da uredimo i naše balkone i dvorište sa prvim vesnicima proleća. Visibaba odavno ima a na Zelenoj pijaci  prvi vesnici proleća su prodavci cveća koji su od prošle nedelje počeli da prodaju cveće za rasađivanje  koje je otporno na hladnije vreme.Sutra su zadušnice pa je veliko interesovanje za  kupovinu  trajnica koje su otporne na hladnije vreme.

Iako je zima blaga ne treba žuriti sa sadnjom cveća jre su još uvek to niske temperature. Takođe tek narednih meseci streba da stigne rasad iz staklenika i plastenika koji će krasiti naše vrtove tokom proleća i leta.Možda je vreme da oni koji su se odlučili da zasade ruže ili neku voćku to učine sada.

Related posts

Sprovođenje vanrednih mera zbog epidemije na snazi u opštini Gračanica

Nikola Toadjer

PREDSEDNIK VUČIĆ U ŠAPCU: Doveli smo japansku fabriku u Šabac, nas ne interesuje ko je na vlasti na lokalnom nivou! GRAĐANI SU NAM NA PRVOM MESTU!

Nikoleta Dragaš

Pančevo u Prvom svetskom ratu

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija