12. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Dan maternjeg jezika u Ivanovu

Dan maternjeg jezika obeležen je tradicionalno u Ivanovu uz pristustvo bugarskog ambasadora i kulurno umetnički program koji je izveden na čak 13 jezika. Kao i svake godine, istaknuto je da je Pančevo primer multinacionalnosti i multikulturalnosti, odnosno grad u kojem živi veliki broj nacionalnih zajednica u miru i slozi.

U velikoj sali Doma kulture „Žarko Zrenjanin“ u Ivanovu obeležen je Međunarodni dan maternjeg jezika. Održana je svečana priredba na kojoj se obratio i ambasador Bugarske Radko Vlajkov koji se obratio na svom maternjem jeziku.

Ovaj događaj se održava već tradicionalno po trinaesti put.Tokom priredbe mogle su se čuti pesme i recitacije na trinaest jezika. Ovakve manifestacije i negovanje multinacionalnosti i multikulturalnosti veoma su značajne za Pančevo i južni Banat.

Kao i do sada Grad Pančevo će nastaviti da podržava manifestacije koje promovišu različitost kao zajedničku vrednost.

Related posts

Predsednik Vučić obišao radove na auto-putu “Miloš Veliki”: U maju potpisujemo ugovor za auto-put Požega-Boljare, od Beograda do crnogorske granice za dva sata i 15 minuta

Nikoleta Dragaš

Boško i ostali osumnjičeni odbili da odgovaraju na konkretna pitanja tužioca

Jelena Belić

122 nova slučaju Kovida – 19 u Južnom Banatu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija