1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo

Od ponedeljka deca ponovo u vrtićima i školama

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku da se nastava u osnovnim i srednjim školama u Republici Srbiji nastavi u ponedeljak 24. februara.

,,Procenjeno je da su se u Vojvodini i Centralnoj Srbiji stekli uslovi da se u ponedeljak  nastavi školska godina. Na osnovu podataka Instituta za javno zdravlje “dr Milan Jovanović Batut” smenjen je broj obolelih za oko 50 procenata i nastavlja se trend opadanja obolelih. Mera je poslužila svojoj svrsii važno je da se ne gubi više od nastave“, potvrdio je ministar Mladen Šarčević.

Preporuka direktorima škola je da se nadoknađuje nastava tokom radne nedelje kao pretčas ili produžetkom časa na 60 minuta, jer će subotom biti mnogobrojna takmičenja.

Na osnovu procene aktuelne epidemiološke situacije na teritoriji AP Vojvodine, nadležni organi predložili su prestanak privremene obustave rada u školskim i predškolskim kolektivima počev od 24. februara.

Registrovan je srednji prag intenziteta aktivnosti virusa gripa, dok je broj oboljenja sličnih gripu u opadanju, što ukazuje na to da epidemija jenjava.

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, u skladu s pristiglim zahtevima osnovnih i srednjih škola, davaće saglasnost na predlog plana nadoknade propuštenog obrazovno-vaspitnog rada.

Rad u školskim i predškolskim kolektivima počinje u ponedeljak, 24. februara.

Related posts

Dea Đurđević NajBeograđanka po izboru Studija B

Zorana Stekovic

Ratari i mehanizacija u polju

Katarina Popović

Elektronsko podnošenje poreskih prijava za pravna lica

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija