16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Reakreditacija za pančevačku bolnicu na maksimalnih sedam godina

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije , odobrila reakreditaciju za Opštu bolinicu Pančevo na sedam godina, čime je potvrđen kvalitet rada ove ustanove.

Posle tri godine  kada je istekla licenca za akreditaciju,pančevačke bolnice rukovodstvo Opšte bolnice bilo je u obavezi da ponovo  podnese prijavu za reakreditaciju. U međuvremenu rakonstruisano je Interno odeljenje pa je to bila  dodatna prednost da reakreditacija  bude ovoj zdravstvenoj ustanovi dodeljena na maksimalni broj godina.Rekla je za RTV Pančevo  dr Slađana Kovačević PR Opšte bolnice .

„Četiri dana je bila komisija koja je detaljno sve ispitala ali smo definitivno zaslužili akreditaciju na 7 godina , to je ujedno i maksimalni broj godina koji može da se dobije.Ja mogu samo da se zahvalim menadžmentu koji nas je podržao , takođe svim zaposlenima u Opštoj bolnici Pančevo. Ja jesam bila kordinator ali vi ne možete ništa ako nemate dobru volju sa druge strane.Svi smo bili disciplinovani, velika razlika u odnosu na prethodnu akreditaciju, sada je bilo bolje jer smobili već  uigran tim . Nardnih 7 godina mi ćemo svake godine imati kontrolu da li se sve sprovodi kako je po planu navedeno“, rekla je dr Slađana Kovačević, PR Opšte bolnice.

 

Do reakreditacije je ovoga puta bilo  lakše doći jer je u međuvremenu renoviran Internistički blok koji je bio jedan od najvećih problema  sa kojima su se suočavali pre tri godine kada su prvi put podnosili  zahtev ističe dr Kovačević.

 

„Mi smo sada imali čime da sepojavimo i jedva smo čekali da do reakreditacije. Ovo je mnogo lakši posao za nas koji radimo,sada smo imali čime da se pohvalimo i da pokažemo šta je urađeno.Renoviranje Internog odeljenja je jedna od najvećih investicija u Vojvodini i Srbijii naši korisnici sada imaju uslove koji su dostojni jednog čoveka“,objanila je dr Kovačević.

Posle renoviranja Internističkog bloka u planu je da se uz pomoć projekata obezbedi novac za renoviranje cele Hiruške vertikale u Opštoj bolnici.

Related posts

Vučić i Orban, neformalni obilazak Beograda sa reke

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić poželeo Trampu i Melaniji brz oporavak od korona virusa

Zorana Stekovic

Ljubav prema tkanju prerasla u preduzetnički biznis

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija