1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Otvorena 33. Slaninijada

Svečano je otvorena trideset treća „Slaninijada“ u Kačarevu. Promocija proizvoda od mesa koji reprezentuju tradicionalne gastronomske običaje i kuhinju stanovništva Južnog Banata glavna je tema ovog događaja. Osim suhomesnatih proizvoda, pripremljen je bogat kulturno-umetnički program za sve posetioce.

„Slaninijada“ je turistička manifestacija koja se po 33. put organizuje u Kačarevu. Ovaj najveći sajam slanine na svetu, koji se bazira na poštovanju, negovanju i očuvanju tradicije ugosti preko 100.000 ljudi. Šta se najviše kupuju rekli su nam posetioci.

Ovo malo vojvođansko selo postalo popularno baš zbog ove manifestacije, odnosno dobre slanine. Izlagači navode da je svake godine sve više kupaca ne samo iz zemlje nego i inostranstva.

Organizatori Slaninijade su Udruženje građana “Slaninijada” iz Kačareva, dok je suorganizator  Turistička organizacija Pančeva. Na svečanom otvaranju “Slaninijade” dobrodošlicu svima je poželeo Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Slaninijada je nastala iz rivaliteta loklanih prozivođača još davne  1987. godine. Posetioci ovogodišnje “Slaninijade” moći će da uživaju  svakog dana od kraja nedelje  8 do 20 sati,  u ukusima domaćih suhomesnatih projzvoda.

Related posts

Manifestacija “Zlatna dirka”

Ivana Bogdanovski

Predložite kandidate za Novembarsku nagradu do 15. oktobra

Nikola Toadjer

JKP “Higijena”: Ne bacajte vruć pepeo u kontejnere!

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija