17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Filijala Udruženja rumunskih novinara osnovana u Pančevu

U Pančevu je osnovana Filijala Udruženja profesionalnih novinara iz Rumunije, a za koordinatora izabrana je Teodora Smolean, odgovorni urednik nedeljnika “Liberatea”. Više detalja o ovom važnom događaju saznajte u emisiji na rumunskom jeziku “Buna ziua”.

Ovo je istorijski trenutak, jer Udruženje profesionalnih novinara iz Rumunije, koje postoji već 100 godina, danas u Pančevu, odnosno u Srbiji, osniva ogranak – rekao je Niku Ciobanu, direktor novinarsko izdavačke kuće „Libertatea“. On je takođe dodao da je jedno ovako udruženje potrebno rumunima na ovim prostorima i da je osvoren za bilo kakvu dalju saradnju.

Predsednik Udruženja profesionalnih novinara Rumunije Doru Dinu Glavan govorio je o svojoj uspešnoj saradnju sa rukovodstvom i novinarima izdavačke kuće „Libertatea“, ali i o saradnji sa drugim udruženjima novinara iz Srbije, sa kojima ima saradnju od 2004. godine.

“Udruženje profesionalnih novinara iz Rumunije jedinstven je po svojoj snazi, činjenicom da je prepoznaju parlament i Vlada Rumunije. Udruženje ima 3.500 članova iz Rumunije, Amerike, Australije, Evrope i Azije.

Budući da je 2019. godine Udruženje profesionalnih novinara iz Rumunije proslavio 100 godina postojanja, Doru Dinu Glavan poklonio je izdavačkoj kući “Liberatea” zlatnu medalju.

U emisiji na rumunskom jeziku uživajte i u tradicionalnoj rumunskoj muzici.

Related posts

Pravoslavni vernici slave Vaskrsenje Hristovo – Vaskrs

Zorana Stekovic

Potpukovnik Roganović: Prva brigada VS i 11. pešadijski bataljon u Pančevu sproveli sve aktivnosti u cilju zaštite svih građana

Vanja Vićentić

Predsednik Vučić Zemanu uputio pismo sa najboljim željama za oporavak

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija