13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Počinje Slaninijada!

Turističko-privredna manifestacija 33. ”Slaninijada” u Kačarevu biće održana od 20. do 23. februara, a učestvovaće izlagači iz zemlje i inostranstva. Organizatori Slaninijade su Udruženje građana “Slaninijada” iz Kačareva, dok je suorganizator  Turistička organizacija Pančeva. Slanina i drugi proizvodi od mesa predstavljaju prikaz gastronomskih običaja i kuhinje stanovništva Južnog Banata. 

Slanina je omiljena domaća hrana za Vojvođane, i u njenu čast se već tradicionalno  u Kačarevu organizuje manifestacija pod nazivom “Slaninijada”.

Slaninijada se u Kačarevu proglašena je za gradsku manifestaciju i  održava se trideset treći put. Svake godine poseti je preko 100.000 ljudi. I ove godine organizatori Slaninijade očekuju veliku ponudu domaće slanine i ostalih prerađevina od mesa.

Osim samog takmičenja, pored već ustaljenih kategorija, najbolje domaće slanine, najboljih zanatskih i industrijskih slanina, postoje i specijalne kategorije za  najbolju slaninu od mangulice i  najdeblju i najveću slaninu.

Bogat kulturno-umetnički program  pratiće ovu manifestaciju a najveća atrakcija biće koncert grupe Garavi Sokak. Osim njih predstaviće se pevački asambl “Toše Proeski” sa makedonskim i srpskim narodnim pesmama.

Otvaranje Slaninijade je u četvrtak 20. februara u 12 sati. Posetioci mogu  svakog dana od 8 do 20 sati  do 23. Februara da obilaze štandove. U Kačarevu i okolini tokom ovih dana traži se krevet više, kažu organizatori,  a ulaz na ovu manifestaciju i parking su besplatni.

Related posts

Problemi sa hipertenzijom, virusi jenjavaju

Nikoleta Dragaš

Obeležena godišnjica smrti dečaka Dušana Jovanovića

Jelena Belić

Počela je imunizacija stanovnika Vršca bez zakazivanja

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija