26. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Nekontrolisano mokrenje kod žena nije nerešiv problem

U organizaciji Mesne zajednice Centar i Opšte bolnice u Pančevu organizovana je tribina o problemu nekontrolisanog mokrenja kod žena. U prepunoj sali žene su bile u prilici da postavljaju pitanja doktorima i dobiju savete.

Problem nemogućnosti zadržavanja mokraće, odnosno gubitak kontrole nad mokraćnom bešikom rasprostranjen je i neprijatan problem sa kojim se žene često suočavaju. Iako češće pogađa stariju populaciju, neretko se javlja i kod mlađih osoba. Zbog toga je Mesna zajednica Centar u saradnji sa Opštom bolnicom u Pančevu organizovala tribinu na kojoj su doktori govorili o ovom problemu.

Nekontrolisano mokrenje nije nerešiv problem. Promena načina života ili tretman lekovima mogu olakšati neprijatne simptome ili dovesti do potpunog izlečenja. U slučaju da je problem složeniji, može se uspešno rešiti i hiruškim putem, objašnjava urolog, dr Slađana Kovačević.

Mesna zajednica Centar redovno organizuje preventivne preglede i tribine na temu koja je značajna meštanima. Organizatori na taj način pokazuju da su društveno odgovorni i da se uključuju u sve sfere interesovanja svojih sugrađana.

Zahvaljujući preventivnim pregledima i tribinama o različitim zdravstvenim problemima građani su informisaniji i ponašaju se odgovornije prema svom zdravlju. Mesna zajednica Centar nastaviće zajedno sa lekarima Opšte bolnice da organizuje slične tribine.

Related posts

Vučić: Postavili su tri uslova, žele da zatvore vrata dijalogu. Ako Albanci pošalju vojsku, Srbija će zaštititi svoj narod!

Nikoleta Dragaš

CENTRALNA TEMA RAZGOVORA VUČIĆA I PUTINA: Rusija i Srbija spremaju plan za odbranu Kosova i Metohije!

Mica Milakov

Drugi memorijalni turnir “Aleksandar Stanković” u Mikinoj školi

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija