13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Nekontrolisano mokrenje kod žena nije nerešiv problem

U organizaciji Mesne zajednice Centar i Opšte bolnice u Pančevu organizovana je tribina o problemu nekontrolisanog mokrenja kod žena. U prepunoj sali žene su bile u prilici da postavljaju pitanja doktorima i dobiju savete.

Problem nemogućnosti zadržavanja mokraće, odnosno gubitak kontrole nad mokraćnom bešikom rasprostranjen je i neprijatan problem sa kojim se žene često suočavaju. Iako češće pogađa stariju populaciju, neretko se javlja i kod mlađih osoba. Zbog toga je Mesna zajednica Centar u saradnji sa Opštom bolnicom u Pančevu organizovala tribinu na kojoj su doktori govorili o ovom problemu.

Nekontrolisano mokrenje nije nerešiv problem. Promena načina života ili tretman lekovima mogu olakšati neprijatne simptome ili dovesti do potpunog izlečenja. U slučaju da je problem složeniji, može se uspešno rešiti i hiruškim putem, objašnjava urolog, dr Slađana Kovačević.

Mesna zajednica Centar redovno organizuje preventivne preglede i tribine na temu koja je značajna meštanima. Organizatori na taj način pokazuju da su društveno odgovorni i da se uključuju u sve sfere interesovanja svojih sugrađana.

Zahvaljujući preventivnim pregledima i tribinama o različitim zdravstvenim problemima građani su informisaniji i ponašaju se odgovornije prema svom zdravlju. Mesna zajednica Centar nastaviće zajedno sa lekarima Opšte bolnice da organizuje slične tribine.

Related posts

“Zajednička soba”: Srpsko-hebrejska poezija

Nikoleta Dragaš

Oslikani ajnforti u Banatu – najčešće u rumunskim domaćinstvima

Jelena Obradović

Vučić obišao kompaniju „Goodwill pharma“ u Subotici i najstariju srpsku vinariju“Podrum Palić“

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija