U Kačarecu je sve spremno za 33. Slaninijadu, koja će trajati od 20. do 23. februara. Ova manifestacija svake godine okupi veliki broj posetilaca iz zemlje i regiona, a meštani su pripremili domaće suhomesnate proizvode koje će izložiti.
Kačarevci su spremni za još jednu Slaninijadu. Pripreme su trajale dugo i biće različitih suhomesnatih proizvoda, a najviše slanine. Vidoje Zečević samo je jedan od proizvođača. On samostalno uzgaja svinje i godinama izlaže suhomesnate proizvode na Slaninijadi.
Kačarevo je višenacionalna sredina i svako je iz svog kraja „doneo“ način sušenja mesa. Lazar Vuković kaže da primenjuje poseban proces sušenja preko kamena. Na taj način meso ne dolazi direktno u kontakt sa dimom i takvi proizvodi su zdraviji.
Blaga zima i visoke temperature nisu pogodovale procesu pripreme mesa, ali izlagači kažu da će kao i prethodnih godina posetiocima biti dostupni kvalitetni domaći suhomesnati proizvodi.