20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Kačarevci spremni za Slaninijadu

U Kačarecu je sve spremno za 33. Slaninijadu, koja će trajati od 20. do 23. februara. Ova manifestacija svake godine okupi veliki broj posetilaca iz zemlje i regiona, a meštani su pripremili domaće suhomesnate proizvode koje će izložiti.

Kačarevci su spremni za još jednu Slaninijadu. Pripreme su trajale dugo i biće različitih suhomesnatih proizvoda, a najviše slanine. Vidoje Zečević samo je jedan od proizvođača. On samostalno  uzgaja svinje i godinama izlaže  suhomesnate proizvode na Slaninijadi.

Kačarevo je višenacionalna sredina i svako je iz svog kraja „doneo“ način sušenja mesa. Lazar Vuković kaže da primenjuje poseban proces sušenja preko kamena. Na taj način meso ne dolazi direktno u kontakt sa dimom i takvi proizvodi su zdraviji.

Blaga zima i visoke temperature nisu pogodovale procesu pripreme mesa, ali izlagači kažu da će kao i prethodnih godina posetiocima biti dostupni kvalitetni domaći suhomesnati proizvodi.

Related posts

Doniran inkubator pančevačkoj Bolnici

Jasmina Petkovic

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Fudbaleri “Borca” iz Sakula odigrali prvu pripremnu utakmicu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija