26. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Udvostručen broj operacija na Urologiji

Urološko odeljenje Opšte bolnice poslednjih godina udvostručilo broj operacija. Pacijenti u okviru mesec dana budu pregledani dijagnostički obrađeni i operisani. Takođe na Urologiji je podignut nivo zdravstvenih usluga, sada se rade operacije za koje su pacijenti ranije morali da odlaze u druge zdravstvene centre.

Na pančevačkom odeljenju Urologije poslednjih godina udvostručen broj operacija, zahvaljući razumevanju menadžmenta Opšte bolnice koji je uspeo da nabavi neophodne medicinske aparate za dijagnostiku i usavršavanju lekara specijalista, sada se rade operacije na koje su ranijih godina pacijenti morali da odlaze u druge specijalističke ustanove i da na operaciju čekaju na dugim listama čekanja, a sada se sve obavlja u Opštoj bolnici u najkraćem roku.

Karcinom prostate jedan je od najčećih malignih tumora kod muškaraca. Po smrtnosti u muškoj populaciji, spada u sam vrh najčešćih karcinoma, u pitanju je maligni tumor koji nastaje u prostati i može da daje udaljene metastaze. Nažalost povećan je broj pacijenata kod kojih  se operišu tumori prostate.

Pretpostavlja se da za nastanak karcinoma prostate postoji i genetska predispozicija. Takođe, gojaznost i prekomerno unošenje masti životinjskog porekla takođe su neki od značajanih faktor rizika u nastanku ovog karcinoma.

Related posts

Radovi u Pančevu zbog izgradnje gasovoda „Turski tok“

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji petlje Batajnica

Branislava Grčić

Počela podela paketa za najugroženije penzionere

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija