18. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Mirković: Serijal „Vladalac“- mantra koja nema veze sa istinom

Sve se svodi na mantru koja se stalno ponavlja i koja nema veze sa istinom, kao i na golu mržnju prema predsedniku Vučiću, ocenjuje Mirković za Studio B.

Prema rečima šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Aleksandra Mirkovića najava filma ,,Vladalac” izgleda kao i sve drugo što rade Đilas, Jeremić i Obradović, pompezno uz očekivanje da će se otkriti ko zna kakva istina.

,,Nisam razumeo poruku špice gde prikazuju Vučića kako otvara auto-puteve, fabrike, vrtiće, polaže kamen temeljac. Time su sami sebi pokazali koliko su kontradiktorni i neprofesionalni u želji da se na Vučića baci ljaga“, kaže Mirković. Dodaje da se ni u jednoj sekudni filma nije čulo da se bolje živelo tokom 90ih i 2000ih, da je Vučić nešto loše uradio ili da nije vratio ugled Srbije u svetu. Šef odborničke grupe SNS-a ističe da je ponosan što je deo vladajuće stranke jer je, kako kaže, upravo ovaj film bez i jedne konstruktivne kritike pokazatelj koliko vlast dobro radi svoj posao. Kada je reč o objektivnosti televizije N1 koja sebe smatra profesionalnom, Mirković poručuje da činjenica da se na toj televiziji 23 sata i 50 minuta dnevno emituje mržnja prema Vučiću, sve govori. Na pitanje Studija B da li gledaoci mogu očekivati da N1 emituje film o Đilasovim, Jeremićevim i Tadićevim brojnim aferama i lopovlucima, Mirković odgovara odrično i ocenjuje da je i više nego jasno i očigledno da sloboda medija u Srbiji nikada nije bila na višem nivou. Podseća da se nikada u Srbiji nisu pravili filmovi sa neistinitim informacijama o predsedniku i nikada na naslovnim stranama nisu objavljene slike u sa pištoljem uperenim na prvog čoveka države, kao što je to danas. Ipak, zaključuje, građane koji uživaju u plodovima napornog rada, novim fabrikama, putevima, radnim mestima, nikada i nikakvim lažima ne možete prevariti.

Related posts

Obeležavanje decenije NIS-ovog programa – “Zajednici zajedno”

Mica Milakov

Počinje mesec Ramazana

Katarina Popović

Nagrada “Vasko Popa” Dejanu Aleksiću

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija