25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo

Comnet izražava zaprepašćenje zbog emisije „Vladalac“

Udruženje elektronskih medija Comnet izražava zaprepašćenje količinom neprofesionalnosti i jednostranog pristupa, koji smo videli u emisiji „Vladalac“ emitovanoj na televiziji N1.

Raznolikost uređivačkih politika medija u Srbiji je svakako demokratska tekovina i svedoči o slobodi medija, koja je bez sumnje prisutna i jasno vidljiva u našoj zemlji. Ipak, kao medijsko udruženje, dužni smo da ustanemo u odbranu profesije i osnovnih standarda novinarstva, koji su u ovoj emisiji grubo prekršeni.

Salve uvreda izrečene na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kritičke kvalifikacije bez ikakvih argumenata, upućuju na lični odnos prema predsedniku države, koji nesumnjivo asocira na nastavak govora mržnje.

Takođe, uočljiva je namera autora emisije da za sagovornike u  emisiju pozove javne ličnosti, koje su svoju netrpeljivost prema predsedniku pokazale već više puta, isto kao što su pokazale simpatije za deo srpske opozicije.

Podsećamo kolege, da bi bar kada pokušavaju da se predstave kao profesionalci, prostor u emisijama ovakvog  tipa trebalo da ponude  i onima koji bi o osobi koja je predmet emisije, rekli i nešto u njenu odbranu. U suprotnom , proizvod  nije nikakva novinarska forma, već  nepravedno i jednostrano   suđenje. A upravo to je ponuđeno gledaocima  televizije, koja, ironično, voli da drugima deli lekcije iz novinarstva.

 

 

Related posts

Predsednik Vučić: Svi koji su vakcinisani će dobiti i revakcinu

Nikola Toadjer

Od 13. decembra nove izmene u redu vožnje ATP Pančevo

Jasmina Petkovic

Završena turističko-nautička sezona u Pančevu

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija