12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Zbog povišenog pritiska sve češći infarkt miokarda

Za službu Hitne pomoći protekla noć bila je relativno mirna, nije bilo saobraćajnih nesreća i intervencija na javnom mestu. Međutim ambulante  su i noćas bile pune zbog  povećanog  broj pacijenta sa respiratornim infekcijama, ali je i povećan broj osoba koje su doživele infarkt i prevežene su za Beograd.

Iako je prethodna noć protekla je relativno mirno bez intervencija ja javnom mestu i saobraćajnih nezgoda dosta posla bilo je za zaposlene u Hitnoj pomoći jer je broj ambulantin poseta bio veliki. Pedeset pacijenta je potražilo pomoć lekara najčešće zbog respiratornih infekcija i povišenog krvnog pritiska.

Zbog pobišenog krvnog pritsak u toku noći najčešće traže savete hronični bolesnici koji imaju već svoju terapiju i dovoljno je da je koriguju uz savte lekara .Međutim bilo je i infarkta miokarda kada je potrebna hitna lekarska pomoć.

Veoma visoke temperature iako pogoduju virusima možemio i sami iskoristiti da prošetamo , boravimo u prirodi i na svežem vazduhu jer i to je jedan od načina da ojačamo svoj imunitet koji je ključ u odbrani našeg organizma protiv virusa i drugih bolesti.

Related posts

Predsednik Vučić za “Alo”: Srbija naredne godine jedna od tri zemlje sa najvećim rastom

Mica Milakov

Vulin: Srbija spremna da hermetički zatvori granice

Jelena Obradović

Svetska a naša Galerija naive u Kovačici

Alba Jovanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija