22. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija

Vučić nakon večere u Briselu: Mi smo se ovde borili svako za sebe, ali i za ceo region

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Briselu neformalnoj večeri koju su za lidere Zapadnog Balkana organizovali predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, nakon čega je izjavio da se jasno videla posvećenost EU.

Predsednik Vučić je izjavio da su u Briselu otvoreni da čuju predloge Srbije i da su razgovori bili veoma korisni.

– Završili smo sastanak time što smo zaključili da su oni spremni da saslušaju sve naše zahteve, pripremiće u narednom periodu investicioni paket za ceo regiona, što će otvoriti jednu novu perspektivu i za nas i za ideju “Mini Šengena”. Videli smo da imaju želju da Balkan napreduje i da ljudi koji žive tamo osete boljitak – rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je novinarima rekao da lideri Zapadnog Balkana nisu došli u Brisel da se svađaju.

– Nismo ovde došli da se svađamo, tako da su se svi lideri borili za sebe, a i zajedno smo se borili za zajedničke interese. Vidi se mnogo veća posvećenost Balkanu, nego što je to bilo juče. Juče nisam video nikakvu zainteresovanost za Balkan, a sad ga vidim i to me raduje. Pre Zagreba ćemo imati sastanke i ovakve susrete i sa Grcima, tako da će Evropa više biti okrenuta Balkanu – rekao je Vučić.

Govoreći o stanju u regionu, rekao je da je Beograd uglavnom kriv za sve.

– Podržavamo integritet BiH, ali i integritet Republike Srpske u okviru BiH. Krivac se uvek traži u Beogradu – kazao je Vučić.

Related posts

IZNENAĐENJE ŽIVOTA, VUČIĆ POZVAO BAKU MILICU: Evo šta joj je predsednik poručio u video pozivu

Katarina Popović

Predsednik Vučić je rekao da se nada da će srpsko-britanski odnosi dostići nivo istinskog partnerstva.

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić: Ne isključujem mogućnost onlajn nastave u novoj školskoj godini

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija