17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija

Vučić nakon večere u Briselu: Mi smo se ovde borili svako za sebe, ali i za ceo region

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Briselu neformalnoj večeri koju su za lidere Zapadnog Balkana organizovali predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, nakon čega je izjavio da se jasno videla posvećenost EU.

Predsednik Vučić je izjavio da su u Briselu otvoreni da čuju predloge Srbije i da su razgovori bili veoma korisni.

– Završili smo sastanak time što smo zaključili da su oni spremni da saslušaju sve naše zahteve, pripremiće u narednom periodu investicioni paket za ceo regiona, što će otvoriti jednu novu perspektivu i za nas i za ideju “Mini Šengena”. Videli smo da imaju želju da Balkan napreduje i da ljudi koji žive tamo osete boljitak – rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je novinarima rekao da lideri Zapadnog Balkana nisu došli u Brisel da se svađaju.

– Nismo ovde došli da se svađamo, tako da su se svi lideri borili za sebe, a i zajedno smo se borili za zajedničke interese. Vidi se mnogo veća posvećenost Balkanu, nego što je to bilo juče. Juče nisam video nikakvu zainteresovanost za Balkan, a sad ga vidim i to me raduje. Pre Zagreba ćemo imati sastanke i ovakve susrete i sa Grcima, tako da će Evropa više biti okrenuta Balkanu – rekao je Vučić.

Govoreći o stanju u regionu, rekao je da je Beograd uglavnom kriv za sve.

– Podržavamo integritet BiH, ali i integritet Republike Srpske u okviru BiH. Krivac se uvek traži u Beogradu – kazao je Vučić.

Related posts

Vučić čestitao pripadnicima BIA njihov dan

Branislava Grčić

Saopštenje TV Most zbog vredjanja novinarke ove kuće

Mica Milakov

MARKO ĐURIĆ POZITIVAN NA KORONAVIRUS! Oseća se dobro, čeka drugi test!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija