27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Orlić: Antisrpski projekat lažne države Kosovo je neuspešan

Punih 12 godina prošlo je od nasilnog, protivpravnog i jednostranog proglašenja izmišljene “nezavisnosti” takozvanog “Kosova”. Ovaj antisrpski projekat, utemeljen na zločinu i sazidan na nepravdi, opominje nas i danas: na sve opasnosti koje Srbiji prete ukoliko dozvoli da ponovo bude slaba kao te 2008. godine.

Svetski moćnici pokazali su nam tada da politička nestabilnost u Srbiji ima visoku cenu, da vlast kukavica zabrinutih samo za sopstvenu korist i karijeru predstavlja najveću moguću opasnost po državne i nacionalne interese. Bivši režim, rastrzan u besomučnoj međusobnoj borbi za vlast između Tadića i Koštunice, zaokupljen Đilasovim privatnim biznis interesima, osakaćen Jeremićevim neznanjem i karijerizmom, teško ograničen nesposobnošću, nezainteresovan za narod i potpuno ogrezao u korupciju, reagovao je na cepanje države sramnim pogodbama za svoj interes i – zabijanjem glave u pesak. A cenu je platila cela Srbija. Umesto vlasti koja nije smela ništa konkretno da preduzme, begunaca u Rumuniju i sastavljača zakasnelih i jalovih saopštenja, ispaštao je čitav narod, najviše oni koji žive na Kosovu i Metohiji.

Iz tih izazova naučili smo: da pravde za nas ima samo onoliko koliko smo u stanju da se sami za nju izborimo. Da će nas svi drugi poštovati tek ukoliko pokažemo da poštujemo sami sebe. I da sve vedete bivšeg režima cenimo po tome kako su se ponašali tada, da im taj sebičluk i kukavičluk nikada ne zaboravimo. Te smo lekcije kao narod dobro savladali i upamtili.

I baš zato danas jasno saopštavamo: antisrpski projekat lažne države je neuspešan, jer mu se današnja Srbija suprotstavila sa značajnim uspehom. Srbija koju predvodi Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka, potpuno drugačija od one iz 2008. godine, pokazala je da ume da zaštiti svoje interese, pokaže da ima kičmu i izbori se za svoj narod. Ta država sprovodi politiku kojom je tzv. “Kosovo” sprečeno u nameri da postane član brojnih međunarodnih organizacija, politiku kojom je do sada povučeno 18 priznanja tzv. “Kosova”, državni interes zaštićen je u UN, a srpskom narodu na KiM obezbeđena podrška kao nikada ranije. To je politika narodnog jedinstva i sloge, kojom je konačno obezbeđeno da se glas Srbije poštuje i da svima u svetu postane jasno – bez Srbije niko više ne može da odlučuje o Kosovu i Metohiji.

Konačno, to je politika dijaloga i borbe za kompromis, racionalna i mudra, ona koja pažljivo gradi ekonomske interese, strpljivo jača svoje pozicije i čuva mir – i sebi, i drugima. To je politika pobeda, umesto poraza. Politika samopoštovanja i borbe za rezultat, koju je ustanovio lično Aleksandar Vučić, i kojoj podršku daje apsolutna većina naroda u Srbiji danas. I potpuno je jasno zašto je ta podrška najubedljivija upravo – na Kosovu i Metohiji.

Related posts

Zabrana kretanja od subote od 13:00 do ponedeljka u 05:00

Branislava Grčić

„300 godina Požarevačkog mira“ – istorija Banatske vojne granice

Nikoleta Dragaš

U opštini Kovačica i dalje stabilna epidemiološka situacija

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija