28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Darko Tuševljaković: “Jegermajster” – intimna priča o samospoznaji

U Dvorani “Apolo” održana je promocija romana „Jegermajster“ Darka Tuševljakovića, dobitnika Evropske nagrade za književnost. Radnja romana odvija se između stvarnosti od koje se ne može pobeći i unutrašnjih borbi junaka.

Promocija romana „Jegermajster“ Darka Tuševljakovića održana je u Pančevu, gde je autor proveo gimnazijske dane. U prepunoj Dvorani „Apolo“ predstavljena je uzbudljiva priča o junacima na izolovanom ostrvu, gde se turistička atrakcija pretvara u poprište njihovih unutrašnjih borbi, usled čega i sam odmor postaje košmar.

Junaci romana razapeti su između stvarnosti od koje se ne može pobeći i unutrašnjih strahova i sveta koji se ne može razumeti i prevazići, objašnjava autor.

Darko Tuševljaković dobitnik je Evropske nagrade za književnost za roman „Jaz“. Ono što povezuje ova dva romana jeste ostrvo, kao mesto gde se odvija radnja, ali i intenzivni međuljudski odnosi.

Related posts

Servisne informacije za 30. decembar

Zorana Stekovic

Novogodišnji bazar privukao brojne izlagače

Nikoleta Dragaš

LIVERPUL NA KROVU EVROPE

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija