22. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Darko Tuševljaković: “Jegermajster” – intimna priča o samospoznaji

U Dvorani “Apolo” održana je promocija romana „Jegermajster“ Darka Tuševljakovića, dobitnika Evropske nagrade za književnost. Radnja romana odvija se između stvarnosti od koje se ne može pobeći i unutrašnjih borbi junaka.

Promocija romana „Jegermajster“ Darka Tuševljakovića održana je u Pančevu, gde je autor proveo gimnazijske dane. U prepunoj Dvorani „Apolo“ predstavljena je uzbudljiva priča o junacima na izolovanom ostrvu, gde se turistička atrakcija pretvara u poprište njihovih unutrašnjih borbi, usled čega i sam odmor postaje košmar.

Junaci romana razapeti su između stvarnosti od koje se ne može pobeći i unutrašnjih strahova i sveta koji se ne može razumeti i prevazići, objašnjava autor.

Darko Tuševljaković dobitnik je Evropske nagrade za književnost za roman „Jaz“. Ono što povezuje ova dva romana jeste ostrvo, kao mesto gde se odvija radnja, ali i intenzivni međuljudski odnosi.

Related posts

Lavrov od sutra u poseti Srbiji,popodne sastanak s Vučićem

Jelena Belić

Nemačka kompanija ZF najveći investitor u Pančevu i Srbiji

Jasmina Petkovic

Obroci solidarnosti za naše najstarije i najugroženije stanovnike

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija