15. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Prof. dr Danica Grujičić u emisiji “Lice nacije”: Moramo naći vremena za razgovor s pacijentom

Gost emisije “Lice nacije” bila je profesor doktor Danica Grujičić, direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. Život je posvetila medicini. Celu sebe daje kako svojim pacijentima, tako i svojim studentima kojima nesebično prenosi znanje.

Profesorka doktorka Danica Grujičić bavi se jednom od najdelikatnijih hirurških disciplina – neuroonkologijom. Gostujući u emisiji “Lice nacije govorila je o budućnosti onkologije, da tehnologija ide napred i u budućnosti će jedna tableta ili jedna infuzija koju pacijent primi s vremena na vreme sprečiti napredovanje tumora i pogoršanje zdravstvenog stanja, istakla je dr Grujičić. Važna je rana dijagnostika, kao i prevencija i zdravstveno obrazovanje stanovništva. Takođe, značajno je da da se nađe vremena za razgovor sa pacijentom.

Posvećenost radu i pacijentima doktorka Danica Grujičić prenela je i na ljude sa kojima radi. Uvek je tu za svoje studente i kolege i uči ih da su znanje i stručnost najvažniji. Ima izuzetan tim mladih saradnika i s ponosom kaže da će kada ode u penziju ostati generacije koji znaju da vode računa o pacijentu.

Fondacija “Zajedno za mlade prof. dr Danica Grujičić” nosi njeno ime na inicijativu studenata Univerziteta u Kragujevcu, a ona voli da naglasi i da se deci neće nametati pritisak da se po svaku cenu iz sveta vraćaju sa medaljama i nagradama, nego da je ideja da razvijaju svoj talenat, ali i da se posle usavršavanja vrate u Srbiju. “Zdrava Srbija” je humanitarna organizacija koja se nikada nije bavila politikom i nema veze sa političkom organizacijom gospodina Stamatovića, naglasila je pofesorka Grujičić.

Related posts

Još dve žrtve korona virusa u južnom Banatu

Nikoleta Dragaš

Vučević: Sastavljanje Vlade nije igra brojki i slova

Jelena Belić

Uhapšen zbog razbojništva

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija