17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Prof. dr Danica Grujičić u emisiji “Lice nacije”: Moramo naći vremena za razgovor s pacijentom

Gost emisije “Lice nacije” bila je profesor doktor Danica Grujičić, direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. Život je posvetila medicini. Celu sebe daje kako svojim pacijentima, tako i svojim studentima kojima nesebično prenosi znanje.

Profesorka doktorka Danica Grujičić bavi se jednom od najdelikatnijih hirurških disciplina – neuroonkologijom. Gostujući u emisiji “Lice nacije govorila je o budućnosti onkologije, da tehnologija ide napred i u budućnosti će jedna tableta ili jedna infuzija koju pacijent primi s vremena na vreme sprečiti napredovanje tumora i pogoršanje zdravstvenog stanja, istakla je dr Grujičić. Važna je rana dijagnostika, kao i prevencija i zdravstveno obrazovanje stanovništva. Takođe, značajno je da da se nađe vremena za razgovor sa pacijentom.

Posvećenost radu i pacijentima doktorka Danica Grujičić prenela je i na ljude sa kojima radi. Uvek je tu za svoje studente i kolege i uči ih da su znanje i stručnost najvažniji. Ima izuzetan tim mladih saradnika i s ponosom kaže da će kada ode u penziju ostati generacije koji znaju da vode računa o pacijentu.

Fondacija “Zajedno za mlade prof. dr Danica Grujičić” nosi njeno ime na inicijativu studenata Univerziteta u Kragujevcu, a ona voli da naglasi i da se deci neće nametati pritisak da se po svaku cenu iz sveta vraćaju sa medaljama i nagradama, nego da je ideja da razvijaju svoj talenat, ali i da se posle usavršavanja vrate u Srbiju. “Zdrava Srbija” je humanitarna organizacija koja se nikada nije bavila politikom i nema veze sa političkom organizacijom gospodina Stamatovića, naglasila je pofesorka Grujičić.

Related posts

Rukometaši se porazom od Hrvatske oprostili od EP

Jasmina Petkovic

Havarija na vodovodnoj mreži na Misi

Katarina Popović

Ministar Vulin: Ne može se prisluškivati predsednik Vučić a da u tome nema zle namere

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija