15. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Novi kontejneri u Maksima Gorkog

JKP „Higijena“ nastavlja sa zamenom dotrajalih kontejnera u gradu. Prema rečima Aleksandara Stevanovića, direktora ovog javnog preduzeća oko 200 kontejnera se ošteti tokom godine. U novoj akciji zamenjeni su kontejneri  u Ulici Maksima Gorkog.

Radnik JKP „Higijena“ DušanBanjašveć 39 godina se trudi da grad bude čist. On  svakodnevo obilazi deo oko Bolnice ,strogi centar grada i smatrada bi više trebal ida vodimo računa o čistoći rada.

Svake godine ošteti se između 150 i 200 kontejenera u gradu i zbog toga Higijena nabavlja oko 500 kontejenra kako bi zamenila one stare i dotrajele novim. Sprovedna je nova akcija u centru grada i stavljeno je novih 5 kontejnera, kaže Aleksandar Stevanović, direktor Higijene.

Preme Stevanovićevim rečima oni će nastaviti dobru saradnju sa Zelenilom koju su započeli 2019. Godine u vezi čišćenja divljih deponija i p ostavljanju zelenih oaza.

Zbog nesavesnih građana, koji tokom leta odlažu šut u kontejenre i onih koji zimi bacanu pepeo u njih, Higijena trpi štetu od oko 4 miliona dinara.

Related posts

Potpisan Memorandum o saradnji između grada Pančeva i opštine Pernik, Bugarska

Nikoleta Dragaš

Koronavirus u Srbiji: Rekordnih 1.817 novozaraženih, preminulo šest osoba – ukupno 820

Aleksandra Miloševska

Od danas počinje prijava za 100 evra

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija