27. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Zamenom hidroizolacije na gradskom bazenu rešen višedecenijski problem

Prvi put posle 40-godina na zatvorenom Gradskom bazenu zahvaljujući lokalnoj samoupravi, koja je obezbedila novac za sanaciju krova  dok je iz od sopstvenih para JKP “Mladost”obavilo  zamenu hidroizolacije iznad ženskog kupatila, ove zime stvoreni su bolji uslovi za sportiste i sve građane koji na bazen dolaze rekreativno.

Tokom zimskog perioda osim onih koji treniraju plivanje i vatrepolo, mnogi sugrađani zatvoren bazen koriste za  rekreaciju. Posle dugog niza godina zahvaljući ulaganju lokalne samouprave koja je samo za ozakonjenje, zatvorenog bazena izdvojila 10 milona dinara, kada je  postavljeno i najsavremenije, osvetljenje na  zatvorenom  bazenu stvorila se mogućnost da se  na bazenu organizuju i  takmičenja visokog ranga.

Posle četrdeset godina iz sopstvenih sredstava  JKP “Mladost” izdvojilo dva miliona dinara i uspelo je da uradi kompletnu hidroizolaciju ispod ženskog kupatila, zbog koje su imali često probleme izlivanja vode i pojavu vlage.

Kvalitet vode  na zatvorenom bazenu kontroliše Zavod za javno zdravlje Pančevo 2 puta nedeljno i ispituje se bakteriološka i hemijska ispravnost vode. Osim  ponedeljka zatvoreni bazen na raspolaganju je za treniranje ali i za rekreaciju. Svakog dana od 10 do 17 časova i vikendom od 12-16 otvoren  je za građanstvo. Večernji termini kao i pre podnevni  koriste se za treninge mnogobrojnih sportista koji koriste zatvoreni plivački bazen.

Related posts

MMF pohvalio Program ekonomskih mera za podršku privredi

Nikola Toadjer

Prismotra otkriva prvi posao Marka Bastaća

Katarina Popović

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov pozvao sugrađane da učestvuju u akciji “Zasadi drvo”

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija