13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Miša Marković savladao stručnu praksu za električare i dobio posao

Zahvaljujući merama lokalne socijalne politike koja ozbiljnim sredstvima pomaže i prilikom otvaranja firmi, ali i pronalaženju novih radnih mesta. Jedan od njih je Miša Marković koji se zahvaljujući saradnji Grada i nemačke organizacije „Help“ uspeo da osposobi za električara i dobije posao.

Ukoliko je neko uporan to mu se i isplati. Miša Marković se trudio godinama da nađe posao. Zahvaljujući programu lokalne samouprave i organizacije Help koje su organizovale stručnu prakcu za električare Marković je dobio posao u firmi Elektro In.

Vlasnik firme „Elektro In“ Dušan Vučak kaže da je teško naći radnike. Preko RTV Pančevo je saznao za stručnu praksu kao meru aktvnog zapošljavanja koju sprovodi Grad Pančevo.

Grad Pančevo kroz Lokalni akcioni plan sprovodi 11 mera, među kojima su i grantovi i stručna praksa. U saradnji sa nemačkom organizacijom Help uspeo je da obezbedi 19 grantova, kao i da 8 lica kroz stručnu praksu dobiju posao.

Zahvaljujući stručnoj praksi koju sprovodi lokalna samouprava i koja godinama ulaže velika sredstva u mere zapošljavanja, mnogi Pančevci su uspeli da se prekvalifikuju, usavrše i stručno osposobe i nađu posao. Grad je u i ovoj godini obezbedio velika sredstva kako bi se nezaposlenost u gradu još više smanjila.

Related posts

Razlaz između Zelenovića i Petrovića

Mica Milakov

Milovi fašisti dozvolili ulaz u Crnu Goru svima osim za Srbe iz Srbije i Republike Srpske!

Katarina Popović

Nove pretnje Vučiću i njegovoj porodici

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija