12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Jabučki vinogradari osveštali vinograde

Vinogradari danas praznuju svetog Trifuna. U Jabuci je ovaj praznik tradicionalno obeležen obilaskom vinograda i orezivanjem prvih čokota.

Udruženje vinigradara „Grozd’’ iz Jabuke tradicionalno je obeležilo Svetog Trifuna, svog zaštitnika. U prisustvu članova vinogradi su osveštani, prelomljen je slavski kolač i orezani su prvi čokoti. Prema rečima predsednika udruženja, za tako važan vinogradarski običaj  kišovito vreme nije predstavljalo prepreku, već dodatan podstrek.

Ovimčinom počela je nova sezona za vinogradare.Mnogi od njih se već decenijama bave gajenjem vinove loze, ali poslednjih godina sve više  mladih počinje da se bavi ovim poslom.  Pripadnici  udruženja svake godineproizvode dobravina i povećavaju svoje kapacitete.

Udruženje ,,Grozd’’ osnovano je 2012. godine, broji 30 članova i uživa podršku Mesne zajednice Jabuka, grada Pančeva, kao i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Related posts

Vulin, Vesić i još 30 poslanika najavili štrajk glađu

Mica Milakov

U Južnom Banatu 26 pozitivno

Ivana Bogdanovski

Veliki broj intervencija na Urgentnom odeljenju

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija