27. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Čestitka Sija za Dan državnosti Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga povodom Dana državnosti Srbije. Si je u ime vlade i naroda Kine, i u svoje lično ime uputio Vučiću i „prijateljskom srpskom narodu” srdačnu čestitku i najbolje želje.

“Poslednjih godina, pod Vašim rukovodstvom, Srbija neprekidno postiže nove rezultate u izgradnji države, stabilno napreduje strategija reindustrijalizacije, razvoj ekonomije se ubrzava, standard života naroda se podiže. Uz zajedničke napore obeju strana, kinesko-srpski odnosi se nalaze u punom zamahu procvata”, navedeno je u čestitki, a saopšteno je iz Predsedništva.

Predsednik Kine je konstatovao da su važni zajednički projekti postigli pozitivne napretke.

“Međusobno političko poverenje se učvršćuje, međusobno se čvrsto podržavamo oko vitalnih interesa i važnih pitanja”, istakao je Si.

Dodao je i da je Vučić nedavno izrazio saosećanje i podršku borbi Kine sa koronavirusom novog tipa, što je još jednom pokazalo čelično prijateljstvo zajedničke sudbine dve zemlje.

“Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da zajedno sa Vama, uz vođstvo zajedničke izgradnje inicijative Pojas i put, i saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, podignem sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo”, rekao je Si.

Kaže da očekuje ponovni susret s Vučićem u aprilu ove godine da bi zajendo sikutovlai o razvoju kinesko-srpskih odnosa i saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

“Želim vašoj zemlji puno prosperiteta, a narodu sreću i blagostanje”, zaključuje se u čestitki.

Related posts

Održana šesta likovna kolonija u Crepaji

Bojana Kecic

Ko je Miloš Katić? Računovođa vojvođanskih separatista

Nikola Toadjer

Demantovana Marinika Tepić: Umesto vozila grada Vršca u Lučanima mogu da se zateknu Vrščani iz Dveri!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija