1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija

Brnabićeva sa Čen Bo: Srbija šalje pomoć Kini

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorkom Kine Čen Bo, koja joj je prenela čestitke kineskog premijera Li Kećijanga povodom Dana državnosti Srbije.

Ana Brnabić se zahvalila na čestitkama, potvrđujući strateško opredeljenje Srbije da nastavi da unapređuje odnose sa Kinom, saopštila je Vlada.

Predsednica vlade je ujedno izrazila divljenje na načinu na koji se kinesko rukovodstvo i kineski narod bore protiv epidemije koronavirusa i dodala da je uverena da će se Kina uspešno izboriti sa teškom situacijom u kojoj se našla.

Premijerka je, u ime Vlade i svoje lično ime, izrazila saučešće porodicama preminulih od posledica koronavirusa.

Istakla je da Vlada Srbije, kao izraz solidarnosti i saosećanja sa kineskim narodom, donela odluku o upućivanju pomoći Kini u vidu medicinskih i tehničkih sredstava vrednosti 15 miliona dinara.

Ambasadorka je rekla da je odluka o upućivanju pomoći najbolji dokaz čeličnog prijateljstva dve države i dodala da veoma ceni potez Srbije, uz ocenu da je solidarnost u teškim situacijama najvažnija.

Related posts

Ministar Vulin: Vojska Srbije je još jednom dokazala da pripada svima

Nikoleta Dragaš

Patrijarh nakon razgovora sa Vučićem: Plan da u Crnoj Gori nema ni SPC ni pravoslavnog naroda

Branislava Grčić

Vučić: Želimo još investicija iz Južne Koreje

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija