27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Studenti i postdiplomci iz centralne Srbije u poseti Kosovu i Metohiji

Na poziv Srpske liste, 160 studenata i postdiplomaca univerziteta sa teritorije centralne Srbije, budući lideri okupljeni pri Fondaciji „Za srpski narod i državu“, posetiće Kosovo i Metohiju u periodu od 13. do 15. februara, saopšteno je iz Srpske liste.

Danas, prvog dana posete, koju organizuju Srpska lista i Fondacija Srpske napredne stranke, u popodnevnim satima planiran je obilazak manastira Visoki Dečani i Pećka Patrijaršija, kao i Velike Hoče, gde će se studenti, u razgovoru sa meštanima, upoznati sa teškoćama življenja srpskog naroda u enklavama na KiM.

Drugog dana, u petak, 14. februara, u 9 sati, studenti će u kapeli Svetog Trifuna u Velikoj Hoči, prisustvovati Svetoj liturgiji, povodom praznika vinogradara Svetog Trifuna, zatim molitvenom blagosiljanju vinograda i simboličnom orezivanju vinove loze. Nakon toga, planiran je obilazak manastira Zočište, Gračanica i Sv. Arhangeli i Bogoslovije u Prizrenu.

Trećeg dana posete, u subotu, 15. februara, od 9 sati, predviđena je poseta severu Kosova i Metohije. U Kosovskoj Mitrovici, pored obilaska grada i njegovih znamenitosti, u amfiteatru Tehničkog fakulteta, u 10:30 sati, biće organizovan sastanak sa studentima naše južne pokrajine.

Posetu Kosovu i Metohiji studenti i postdiplomci iz centralne Srbije završiće u subotu obilaskom povratničkog naselje „Sunčana dolina“ u opštini Zvečan, „Rajske banje“ u Banjskoj i Centra za ekologiju i razvoj sporta na jezeru Gazivode. Sa ovom projektima države Srbije na severu KiM upoznaće ih zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev.

Related posts

Konji Nikole Jokića na Kasačkim trkama u Pančevu

Ivana Bogdanovski

Tot PS: Ispitati kako su Čankovi kadrovi radili u Apoteci “Novi Sad”

Jasmina Petkovic

Mihajlovićeva: Konkurs za energetsku efikasnost za gradove i opštine otvoren do 21. maja

Alba Jovanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija