25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Studenti i postdiplomci iz centralne Srbije u poseti Kosovu i Metohiji

Na poziv Srpske liste, 160 studenata i postdiplomaca univerziteta sa teritorije centralne Srbije, budući lideri okupljeni pri Fondaciji „Za srpski narod i državu“, posetiće Kosovo i Metohiju u periodu od 13. do 15. februara, saopšteno je iz Srpske liste.

Danas, prvog dana posete, koju organizuju Srpska lista i Fondacija Srpske napredne stranke, u popodnevnim satima planiran je obilazak manastira Visoki Dečani i Pećka Patrijaršija, kao i Velike Hoče, gde će se studenti, u razgovoru sa meštanima, upoznati sa teškoćama življenja srpskog naroda u enklavama na KiM.

Drugog dana, u petak, 14. februara, u 9 sati, studenti će u kapeli Svetog Trifuna u Velikoj Hoči, prisustvovati Svetoj liturgiji, povodom praznika vinogradara Svetog Trifuna, zatim molitvenom blagosiljanju vinograda i simboličnom orezivanju vinove loze. Nakon toga, planiran je obilazak manastira Zočište, Gračanica i Sv. Arhangeli i Bogoslovije u Prizrenu.

Trećeg dana posete, u subotu, 15. februara, od 9 sati, predviđena je poseta severu Kosova i Metohije. U Kosovskoj Mitrovici, pored obilaska grada i njegovih znamenitosti, u amfiteatru Tehničkog fakulteta, u 10:30 sati, biće organizovan sastanak sa studentima naše južne pokrajine.

Posetu Kosovu i Metohiji studenti i postdiplomci iz centralne Srbije završiće u subotu obilaskom povratničkog naselje „Sunčana dolina“ u opštini Zvečan, „Rajske banje“ u Banjskoj i Centra za ekologiju i razvoj sporta na jezeru Gazivode. Sa ovom projektima države Srbije na severu KiM upoznaće ih zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev.

Related posts

Predsednik Vučić čestitao Putinu Dan Rusije

Jasmina Petkovic

Dr Aleksandar Pajić kandidat SNS-a za gradonačelnika Šapca

Jasmina Petkovic

Južni Banat: 293 novoobolelih

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija