13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Pančevci pobednici dolovačke Vinarijade

Ovogodišnji pobednici dolovačke Vinarijade za desertna vina su Pančevci Ružica i Lajoš Šmit. Njihovo vino od maline i ove godine bilo je najbolje prema oceni žirija, dok su za vino od vinogradarske breskve uzeli treću nagradu.  Pehari i zlatne medalje  biće im  uručeni na završnoj večeri   22. Vinarijade u Dolovu.

Kažu da je pravljenje vina neophodna ljubav i posvećenos. Ružica i Lajoš Šmit  naučili su sve što su mogli  o kupinama i malinama i prave najbolje vino od ovog voća što potvrđuju nagrade u Dolovu, Temerinu Vršcu.

Sve je počelo pre 20 godina iz želje da se dopuni kućni budžet. Prvo su Ružica i Lajoš  gajili i prodavali kupina na pijaci, a onda su došli na ideju da od voća koji samo proizvode počnu da prave i vino. Potom i da se takmiče.

Učestvovali su na mnogim takmičenjima, ali ističu ono u Vršcu koje je karakteristično po tome što se rade laboratorijske analize vina.

Ružica i Lajoš Šmit preneli su svoju ljubav i znanje o pravljenju vina na svoju decu i veruju da će oni nastaviti njihov posao. A imaju i poruku.

Mnogobrojnim zlatnim medaljama i peharima za izuzetan kvalitet vina biće dodata i zlatna medalja sa ovogodišnje 22. dolovačke Vinarijade.

Related posts

Predlog SNSD: Vučić počasni građanin Banjaluke

Aleksandra Miloševska

Učenici OŠ “Dositej Obradović” obeležavaju Dečju nedelju

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji petlje Batajnica

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija