23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Pančevci pobednici dolovačke Vinarijade

Ovogodišnji pobednici dolovačke Vinarijade za desertna vina su Pančevci Ružica i Lajoš Šmit. Njihovo vino od maline i ove godine bilo je najbolje prema oceni žirija, dok su za vino od vinogradarske breskve uzeli treću nagradu.  Pehari i zlatne medalje  biće im  uručeni na završnoj večeri   22. Vinarijade u Dolovu.

Kažu da je pravljenje vina neophodna ljubav i posvećenos. Ružica i Lajoš Šmit  naučili su sve što su mogli  o kupinama i malinama i prave najbolje vino od ovog voća što potvrđuju nagrade u Dolovu, Temerinu Vršcu.

Sve je počelo pre 20 godina iz želje da se dopuni kućni budžet. Prvo su Ružica i Lajoš  gajili i prodavali kupina na pijaci, a onda su došli na ideju da od voća koji samo proizvode počnu da prave i vino. Potom i da se takmiče.

Učestvovali su na mnogim takmičenjima, ali ističu ono u Vršcu koje je karakteristično po tome što se rade laboratorijske analize vina.

Ružica i Lajoš Šmit preneli su svoju ljubav i znanje o pravljenju vina na svoju decu i veruju da će oni nastaviti njihov posao. A imaju i poruku.

Mnogobrojnim zlatnim medaljama i peharima za izuzetan kvalitet vina biće dodata i zlatna medalja sa ovogodišnje 22. dolovačke Vinarijade.

Related posts

U Srbiji još 48 slučajeva korona virusa, jedna osoba preminula

Jasmina Petkovic

Za 24 sata registrovano svega 100 novoobolelih

Nikoleta Dragaš

Ministar Mali: Od 15. maja do 5. juna prijava za pomoć od 100 evra

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija