20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Pančevci pobednici dolovačke Vinarijade

Ovogodišnji pobednici dolovačke Vinarijade za desertna vina su Pančevci Ružica i Lajoš Šmit. Njihovo vino od maline i ove godine bilo je najbolje prema oceni žirija, dok su za vino od vinogradarske breskve uzeli treću nagradu.  Pehari i zlatne medalje  biće im  uručeni na završnoj večeri   22. Vinarijade u Dolovu.

Kažu da je pravljenje vina neophodna ljubav i posvećenos. Ružica i Lajoš Šmit  naučili su sve što su mogli  o kupinama i malinama i prave najbolje vino od ovog voća što potvrđuju nagrade u Dolovu, Temerinu Vršcu.

Sve je počelo pre 20 godina iz želje da se dopuni kućni budžet. Prvo su Ružica i Lajoš  gajili i prodavali kupina na pijaci, a onda su došli na ideju da od voća koji samo proizvode počnu da prave i vino. Potom i da se takmiče.

Učestvovali su na mnogim takmičenjima, ali ističu ono u Vršcu koje je karakteristično po tome što se rade laboratorijske analize vina.

Ružica i Lajoš Šmit preneli su svoju ljubav i znanje o pravljenju vina na svoju decu i veruju da će oni nastaviti njihov posao. A imaju i poruku.

Mnogobrojnim zlatnim medaljama i peharima za izuzetan kvalitet vina biće dodata i zlatna medalja sa ovogodišnje 22. dolovačke Vinarijade.

Related posts

Suzbijanje larvi komaraca u Pančevu

Katarina Popović

SNS najveća partija u Evropi po broju članova

Mica Milakov

NEZAUSTAVLJIVI: Deseta pobeda u nizu RK Dinamo

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija