17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Tamiški kej – dom za ptice tokom zime

Ljubitelji prirode i oni Pančevci koji često vreme provode na Tamišu mogu da posmatraju različite ptice koje tokom zime stanište pronalaze na ovom mestu. Migracija ptica nas očekuje tek polovinom marta, kaže Zoran Manasijević, ornitolog.

Šetajući gradskim kejom možete da primetite ptice  koje žive na reci i uz reku tokom čitave godine. Za sada su tu još uvek „zimski gosti“, odnosno patke i guske koje su došle sa severa i koje hladne zimske dane provode na keju, jer im je tu mirno i tu ih ne love, objašnjava Zoran Manasijević, ornitolog. Ipak, preko naše zemlje tokom čitave godine ima preleta različitih ptica.

Manasijević kaže da treba obratiti pažnju na ptice, jer uvek može da se uoči razlika između mužjaka i ženke.

Lepo vreme je ovih dana izmamilo veliki broj Pančevaca na gradski kej koji su se divili pticama i hranili ih. Manasijević savetuje da ako želite da ih hranite da to činite listovima kupusa, zelene salate, jabukama, ali i semenkama kao što je suncokret.

Related posts

Južnobanatski SNS: Kukavička hajka na Andreja Vučića dokaz propasti opozicije

Mica Milakov

Železničar započeo poslednju fazu priprema

Ivana Bogdanovski

Predsednik Vučić obilazi radove na Beogradu na vodi

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija