5. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Konkurs za upis u vojne škole otvoren do 15. marta

Konkurs za prijem učenika u vojne škole otvoren je 1. februara i trajaće do 15. marta. Ove godine Vojna akademija primiće 177 kadeta na šest studijskih programa, na Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije upisaće se 25 kadeta na studije medicine, u Vojnu gimnaziju 105 dečaka i devojčica u prvi razred, 15 učenika u drugi razred i 10 učenika u treći razred, a u Srednjoj stručnoj vojnoj školi otvoreno je 50 mesta za učenike oba pola.

Za upis u vojne škole svake godine vlada veliko interesovanje. Ono što je specifično jeste da se pri upisu, osim testa znanja iz matematike, srpskog jezika i drugih predmeta, polaže i psihološki test, radi se fizička provera i obavljaju se zdravstveni pregledi. Oni kandidati koji ispune sve uslove biće uzeti u obzir za prijem u vojne škole. Prednosti pohađanja vojnih škola su brojne.

Upis u vojne škole ove godine obavlja se pod sloganom „Čast, znanje, Srbija – Vojna akademija“. Biti vojnik oduvek je bila čast. To je izazovan i odgovoran poziv koji privlači mlade ljude muškog i ženskog pola. Program redovne nastave u Vojnoj gimnaziji usklađen je sa nastavnim planom i programom gimnazija opšteg smera.

Vojna akademija nudi savremeno visoko obrazovanje i naučno-istraživački rad, posetu vojno-obrazovnim institucijama u regionu i svetu, proveru stečenih znanja na terenima i praktičnim oblicima nastave, učešće na naučnim konferencijama, negovanje i razvijanje tradicija i patriotizma.

U akciji „Otvorena vrata“, učenici i roditelji mogu posetiti vojne škole svake subote tokom trajanja konkursa. U razgovoru sa nastavnicima, kadetima i učenicima mogu dobiti sve potrebne informacije, obići smeštajni prostor, učionice i kabinete u kojima se održava nastava. Konkurs za prijem u vojne škole sa svim detaljima o uslovima za konkurisanje objavljeni su u magazinu „Odbrana“ i na veb-sajtovima vojnih škola i Ministarstva odbrane.

Related posts

Vučić sa direktorom NIS-a Kirilom Tjurdenjevim o Petrohemiji

Zorana Stekovic

Izmeštena ambulanta “Novi svet ” u ambulantu “Centar 2”

Jasmina Petkovic

Počela podela pomoći najugroženijima u Vršcu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija