24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Južni Banat Vesti

Đorđević najavio pomoć za šestoro mališana koji u Alibunaru žive bez roditelja

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zatražilo je od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku da hitno dostavi informacije o položaju šestoro dece koja u Novom Kozjaku, kod Alibunara, žžive bez roditelja, a ministar Zoran Đorđević najavio je da će se ministarstvo maksimalno angažovati da se tim mališanima omoguće bolji uslovi za život.

“Briga o deci je naša najveća obaveza, uložićemo maksimalne napore da utvrdimo činjenice u konkretnom slučaju i pronađemo način da im omogućimo bezbrižno detinjstvo”, naglasio je Đorđević, reagujući posle priloga emitovanog na RTS o toj deci i uslovima u kojima žžive.

Ministarstvo je naložilo republičkoj inspekciji socijalne zaštite da izvrši uvid u rad Centra za socijalni rad u Alibunaru.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, prema Zakonu o socijalnoj zaštiti i Zakonu o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodina, centri za socijalni rad na teritoriji Vojvodine su u nadležnosti pokrajinskog organa, tačnije Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Zakonom o socijalnoj zaštiti, član 167, stav 2, definisano je da nadzor nad stručnim radom centra za socijalni rad na teritoriji AP Vojvodina vrši nadležni pokrajinski organ kao poveren posao.

Inspekcijski nadzor nad radom tih istih ustanova na teritoriji AP Vojvodina takođe vrši nadležni pokrajinski organ kao poveren posao.

Dok Zakon o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine u članu 55, stav 1.2 definiše da AP Vojvodina preko svojih organa u oblasti pravne zaštite porodice i starateljstva u skladu sa zakonom vrši nadzor nad radom organa starateljstva i stručnim radom organa starateljstva na teritoriji AP Vojvodine.

Izvor: RTV

Related posts

Vučić sa O Brajanom: Želja za unapredjenjem odnosa Srbije i SAD Predsednik

Zorana Stekovic

Većina učenika Mašinske škole prvi put dala krv

Jasmina Petkovic

Podrška Vučića Makronu povodom terorističkog čina

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija