23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić sa ambasadorom Republike Turske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Republike Turske Tandžua Bilgiča, koji mu je preneo pozdrave i uručio čestitku predsednika Redžepa Tajipa Erdogana povodom Dana državnosti, u kojoj se, između ostalog, kaže:

“Veliko mi je zadovoljstvo što su prijateljski odnosi i saradnja između Turske i Srbije, kao rezultat uzajamnih veza na svim nivoima, dostigli najviši stepen u svojoj istoriji. Vaš trud i rukovodstvo je nesumnjivo u velikoj meri doprinelo tom uspehu.

Najiskrenija mi je želja da se auto-put Sarajevo-Beograd, kao projekat regionalnog prijateljstva i prosperiteta, čije smo temelje postavili tokom moje posete Srbiji 7. i 8. oktobra prošle godine, završi u najkraćem mogućem roku.

Želeo bih da izrazim zadovoljstvo što ću ove godine u okviru treće sednice Visokog saveta za saradnju imati priliku da Vas ugostim u svojoj zemlji i da Vam ovom prilikom poželim dobro zdravlje i sreću, kao i prosperitet i blagostanje prijateljskom narodu Srbije”, navodi se u čestitki predsednika Erdogana.

Predsednik Vučić je, zahvaljujući na pismu, rekao da ga raduje što je sa predsednikom Erdoganom uspostavio prisan odnos i blisku saradnju, zasnovane na međusobnom razumevanju i poverenju. On je naglasio da su dobri srpsko-turski odnosi važni i za mir i stabilnost regiona. Ambasador Bilgič je ocenio da su srpsko-turski odnosi na najvišem nivou u istoriji, upravo zahvaljujući dvojici predsednika.

Predsednik Vučić i ambasador Bilgič su konstatovali da zajednički projekti i ekonomska saradnja dobro napreduju i izrazili očekivanje da će u budućnosti biti novih turskih investicija, kao i da će dve zemlje iskoristiti sve mogućnosti za saradnju.

Ambasador Bilgič je predsedniku Vučiću uručio i poziv za učešće na prvom Antalijskom diplomatskog forumu, posvećenom diplomatiji u digitalnom dobu.

Related posts

Uskoro izlazimo sa procentom povećanja plata

Jasmina Petkovic

Zorana Mihajlović: Porodično nasilje za svaku osudu

Jasmina Petkovic

Vučić: Svetsku stvar od izbora prave oni koji nemaju glasove građana

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija