15. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Predavanje o bezbednom korišćenju interneta u Domu omladine

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana sigurnijeg interneta, održana je edukativna radionica u Domu omladine u Pančevu. Organizatori ove prezentacije su Fondacija „Tijana Jurić“ i pančevačko udruženje „Na pola puta“ . Promovisanje pametnog i bezbednog korišćenja interneta bila je glavna tema ovog predavanja.

Fondacija „Tijana Jurić“ tokom cele godine aktivno radi na edukovanju odraslih, dece i mladih u oblasti bezbednosti na internetu. Povodom obeležavanja Međunarodnog dana bezbednog interneta,  zajedno sa udruženjem „Na pola puta“ iz Pančeva organizovali su edukativnu radionicu posvećenu osobama sa intelektualnim teškoćama.

Deci i mladima  u najranijem dobu  treba podići svest o korisnosti modernih tehnologija, ali i o rizicima koje modern tehnologije nose. U Udruženju  „Na pola puta“ su osobe sa intelektualnim teškoćama koje takođe koriste internet. Na njih treba obratiti posebnu pažnju kada je korišćenje intereneta u  pitanju.

Kako je broj dece koja koriste internet naglo porastao, neophodno je preduzeti posebne mere da bi se ne samo deca, nego i roditelji edukovali o bezbednom „boravku“ na internetu.

Related posts

Novi udar na Vučića i heroje Srbije: Petrović i Zelenović zarad vlasti ne mare za građane i dobrobit države

Jelena Belić

Kasačke trke ulaze na velika vrata u Omoljicu

Katarina Popović

Vučić na TV PRVA : Sto puta sam rekao nema priznavanja Kosova

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija