27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Spirić u poseti Zavodu za javno zdravlje KM: Dobrobit građana – naš zajednički cilj

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić posetio je danas Zavod za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, i tom prilikom sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove, razgovarao o  projektima i aktivnostima koje će lokalna samouprava i ova zdravstvena ustanova u narednom periodu zajednički realizovati.

„Naš zajednički cilj je dobrobit  građana Kosovske Mitrovice. Realizovaćemo niz projekata, ali ono što je najvažnije jesu državne institucije i mi ćemo, naravno u saradnji sa Kancelarijom za KiM i Vladom Srbija nastaviti da jačamo i Higijenski zavod, ali i ostale zdravstvene institucije“ rekao je Spirić.

Spirić je podsetio da je samo u prethodnoj godini, Vlada Srbije u mitrovački Zavod za javno zdravlje, uložila 17 miliona dinara, pre svega u laboratorijsku aparaturu.

Prema njegovim rečima, država Srbija će i u narednom periodu ulagati u svoje institucije na području Kosova i Metohije.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Kosovksoj Mitrovici prof. Dr Miloš Mirković zahvalio je predsedniku Privremenog organa na poseti i ponuđenoj materijalnoj podršci.

„ Mi smo tu da pomognemo sa našim kadrom, a oni će nam pomoći materijalnim sredstvima, koliko mogu, u zaštiti životne sredine ali i u rešavanju gorućeg problema za našu omladinu, a to je narkomanija“ rekao je Mirković.

Dr Mirković je napomenuo da je ovdašnji Zavod za javno zdravlje apsolutno spreman, da u slučaju sumnje na korona virus reaguje, u saradnji sa Infektivnom klinikom KBC-a Kosovska Mitrovica i Instituom za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u Beogradu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Related posts

Vučić zahvalio kralju Bahreina na upućenoj pomoći

Jelena Obradović

Policija pronašla oružje

Mica Milakov

Osmomartovski bazar na Korzou

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija