25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić sastao se sa ambasadorom Švedske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Švedske Jana Lundina, koji mu je preneo pozdrave premijera Stefana Levena i uručio njegovo pismo s pozivom da učestvuje na Međunarodnom forumu za sećanje na Holokaust i borbu protiv antisemitizma, u oktobru u Malmeu. Predsednik Vučić je rekao da ga raduje novi susret sa premijerom Levenom, jer ga smatra istinskim prijateljem naše zemlje.

 

On je dodao da je zadovoljan dobrim političkim odnosima Srbije i Švedske, jer su oni snažna osnova za jačanje ekonomske saradnje, posebno kroz švedske investicije u srpsku privredu. Predsednik Vučić je istakao poslovanje robne kuće IKEA i dugogodišnju saradnju sa kompanijom Erikson, kao primer da poslovni ljudi iz Švedske vide da Srbija ostvaruje dobre ekonomske rezultate i pokazuje neophodnu stabilnost, i izrazio nadu da će biti i novih ulaganja.

 

Ambasador Lundin je istakao da Švedska nastavlja sa podrškom procesu evrointegracija Srbije, kao i sa konkretnom pomoći u različitim oblastima, posebno u oblasti vladavine prava i zaštite životne sredine.

 

Predsednik Vučić je sa ambasadorom Lundinom razgovarao i o situaciji na Zapadnom Balkanu, potvrđujući opredeljenje Srbije da daje pun doprinos regionalnoj stabilnosti.

 

Related posts

Uspešna akcija ribočuvarske službe ŠG “Banat” Pančevo

Zorana Stekovic

Prirodna bogatstva Stare planine

Jasmina Petkovic

Rusija počela proizvodnju vakcine protiv kovida-19

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija