27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

Nikoli Subašiću zlatna plaketa za najplemenitiji podvig godine

U svečanoj sali Skupštine grada Beograda svečano su uručene plakete za najplemenitiji podvig godine koje tradicionalno organizuju “Večernje novosti”.

Zlatnu plaketu za pojedinačni najplemenitiji podvig “Večernjih novosti” dobio je Nikola Subašić, koji je svom drugu Luki Vasiljeviću donirao bubreg i 70% jetre uprkos opasnosti koju je operacija nosila.

Verujući narod i klir Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori koji su ustali u odbranu srpskih svetinja, dobitnici su plakete za kolektivni podvig.

Plaketom za dečji podvig nagrađena je humana Anastasija Vujić koja ima samo 14 godina, a redovno posećuje najmlađe pacijente 15 zdravstvenih ustanova i škole za decu sa posebnim potrebama i odnosi im paketiće.

Darku Vujoševiću koji  je trećeg februara prošle godine stradao pokušavajući da spase porodicu Kumburović, plaketa je dodeljena posthumno.

Miloje Šćepanović, policajac iz Nikšića odbio je da bije svoj narod u protestu održanom u drevnom Onogoštu zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti. On uvek ističe da taj njegov potez nema veze sa politikom, već da je reč o odbrani vere, a za nju je, kako kaže, spreman život da položi.

Milorad Jurković stolar iz Rakovca, poklonio je 2000 stolica za hranjenje beba, a nagradu “Humanista godine” od dijaspore u Njujorku usmerio je na lečenje mališana obolelih od raka.

Plakete su dobili i Evropski front solidarnosti, Uroš Ždero, desetar Vojske Srbije, Monahinje iz Đakovice, Slobodan Vasić, novinar iz Požarevca, Udruženje “Stari Ras” iz Pančeva, Zoran Kocić iz Novog Sada, Slavoljub Stojadinović iz Velike Plane, kao i učenici odeljenja III-3 Medicinske škole “Dr Aleksa Savić” iz Prokuplja.

Related posts

Vučić: Možemo i uspeli smo za Srbiju i svu našu decu

Vanja Vićentić

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić: Podrška prijateljskom narodu Italije

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija