2. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Kuburović: Zakon o poreklu imovine uskoro pred poslanicima

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da se nada da će se Predlog zakona o poreklu imovine uskoro naći pred narodnim poslanicima i da će se odnositi na sve građane.

Ona je u intervjuu za Večernje novosti rekla da je ponosna što je Ministarstvo i pored svih otpora uspelo da izradi kvalitetan zakonski tekst u kome nema nikakve političke odmazde.

“Posle dvodecenijskih praznih najava Srbija bi konačno mogla da dobije zakon koji bi najzad mogao da pročešlja kako su se bogatili razni koji nam kroje kapu – od tajkuna do političara i da li je u toj akumulaciji kapitala bilo zloupotreba”, rekla je Kuburović.

Govoreći o SNS i tome da li bi ostala u stranci ukoliko bi sa njenog čela otišao Aleksandar Vučić, Kuburović je rekla da je SNS stranka izgrađena na vrednostima koje je postavio Vučić, a koje podrazumevaju naporan rad, velika odricanja zarad bolje budućnosti i građenja jakih veza i sa Istokom i sa Zapadom.

“Zbog toga sam sa zadovoljstvom deo tima SNS i Aleksandra Vučića i zato, ako on ne bude više predvodio taj tim, ja ne vidim sebe u njemu”, rekla je Kuburović.

Upitana da li bojkot dela opozicije može da dovede u pitanje legitimnost izbora, ministarka pravde je rekla da je njihov bojkot samo pokriće za evidentni neuspeh, jer znaju da nemaju podršku građana i da će ukoliko izađu na izbore biti okončan njihov politički život.

“Zar neko zaista može da poveruje da legitimnost predstojećih izbora zavisi od toga da li će na njih izaći Đilas, Jeremić i Obradović koji svi zajedno ne mogu da osvoje više od 10 odsto glasova. Ako se bojkotaši plaše da ne mogu da pređu ni tri odsto, to govori o njihovoj političkoj legitimnosti, ali ne o legitimnosti izbora”, zaključila je Kuburović.

Related posts

Brnabić: Vlada stoji iza svake Vučićeve reči

Nikoleta Dragaš

VUČIĆ U PARIZU: U toku radna večera sa Makronom

Nikoleta Dragaš

U Srbiji 54 novih slučajeva koronavirusa, preminuo 1 pacijent

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija