2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Kozarev: Država čini sve kako bi srpski narod na KiM imao bolju i svetliju budućnost

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev obišao je danas Goraždevac i poljoprivrednim proizvođačima uručio šest motokultivatora. Država Srbija čini sve kako bi srpski narod na KiM imao bolju i svetliju budućnost.

„Poljoprivredni podsticaji koje u ciklusima plasiramo u ovoj sredini, u Goraždevcu daju rezultate u smislu da ljudima koji su praktično počeli od nule sada imamo priliku da čestitamo na uspehu i stečenim iskustvima koja uspešno primenjuju. Zajedno smo, počev od semenskog materijala i osnovnih pčelinjim društvima, sadnicama voća, poljoprivredne mehanizacije, sistema za navodnjavanje i tako dalje, uspeli da unapredimo proizvodnju na ovim prostorima“, rekao je za TV Most zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev.

Prema njegovim rečima, narod na ovim prostorima zna da su predstavnici države Srbije tu u punom kapacitetu i zajedno sa predstavnicma Privremenog organa u Goraždevcu predstavljaju servis srpskog naroda na  KiM.

„Goraždevac je specifičan, malo mesto gde se svi znaju i gde se ostaje i opstaje. Ovde se naš narod dostojanstveno drži, živeći i boreći se za svoje porodice. Ponosni smo što broj dece raste. Naš zadatak i cilj je da, uz ogromnu podršku i ljubav državnog vrha, počev od predsednika Aleksandra Vučića, premijerke Brnabić, direktora Đurića, Vlade i čitavog naroda Srbije,  nakon uspešne finansijske stabilizacije pružimo mnogo veću pomoć narodu na ovim prostorima. Ta pomoć se vidi i oseti i služi ovim ljudima“, rekao je Kozarev.

On je naglasio da je današnja donacija samo jedan deo pomoći i najavio da će se u narednom periodu prikupljati informacije i inicijative o tome šta je to čime bi se oni bavili u nekoliko faza do konačnog proizvoda.

„Razgovaraćemo o tome koji su to pogoni za preradu, pakovanje, za dodavanje vrednosti jačanje ekonomije, i nova zapošljavanja što je jako bitno u ovako malim sredinama, gde oni vide sebe u narednom periodu da bi smo mogli da uložimo sredstva koja bi dala rezultate u najskorijem roku“, objasnio je Kozarev.

Govoreći o Kosovu i Metohiji kao sredini gde postoji socijalna problematika i ugroženost na ekonomskom planu, Kozarev je rekao da država Srbija uspela da ekonomski uzdigne svoj narod.

„Preživljavanje više nije tema, podižemo lestvicu na viši nivo i crvenu liniju šta je prihvatljivo za Srbiju i srpski narod na KiM  a to je da ljudi počnu da žive normalno i lepo od svog rada i angažovanja, da deca imaju perspektivu, da škole, obdaništva, domovi zdravlja funkcionišu“, istakao je Kozarev i dodao da je naredni zadatak jeste iznalaženje načina za stvaranje uslova za održivi život našeg naroda na ovim prostorima.

Related posts

Vučić na video konferenciji o Zapadnom Balkanu

Nikoleta Dragaš

Vlada Srbije: Građani i privrednici i dalje dužni da se pridržavaju mera

Zorana Stekovic

Unija mladih SNS Pančevo uvek uz najugroženije stanovnike

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija